Sti

Omrids af mennesker, der ser på digitale billeder © EU

Forslag, der skal skabe mere handel online, vil gøre det lettere at gå på indkøb på internettet i hele EU – og det vil hjælpe med at skabe job og vækst.

Elektronisk handel byder på mange fordele for både forbrugere og virksomheder: lavere priser, bedre adgang til produkter, udvikling af innovative tjenesteydelser og nye job.

Indkøb på internettet tegner sig for omkring 3 % af al detailhandel i EU, men der er stadig mange hindringer for udviklingen af et gnidningsløst internetmarked i de 27 EU-lande.

Man ser f.eks. ofte, at reglerne om onlinehandel er uklare, eller ignoreres, at webstederne ikke oplyser kunderne godt nok, og at det kan være svært at sammenligne priser.

Sådanne problemer kan afskrække kunderne fra at gå på indkøb på internettet på trods af de mulige besparelser. De vurderes til omkring 11,7 milliarder euro (næsten 90 milliarder kroner) pr. år ved køb af varer. Flere mennesker kunne høste disse fordele, hvis internetmarkedet var sikrere og mere åbent.

Kommissionen spiller ud med 16 forslag DeutschEnglishfrançais , der skal føre til en fordobling af detailhandelen på internettet senest i 2015 ved at beskytte forbrugerne bedre, give flere oplysninger og flere valgmuligheder.

De nye forslag skal:

  • gøre det lettere at købe varer og tjenesteydelser online (herunder musik og film)
  • sikre en mere effektiv og billigere levering af varer i hele EU
  • kræve, at sælgere på nettet giver flere oplysninger om deres produkter og priser
  • hjælpe med til at udvikle højhastighedsinternettjenester og en bedre infrastruktur for kommunikation, så flere mennesker kan få adgang – især i landdistrikterne og fjerntliggende områder
  • give forbrugerne bedre oplysninger og beskyttelse på internettet.

Virksomhederne får også fordel af forslagene, fordi de får incitament til at investere i e-handel med varer og tjenesteydelser. For eksempel handler forslagene om at forhindre illegale downloads af indhold med copyright (som film og musik), og de lægger klare juridiske rammer for handel på nettet.

Forslagene hænger sammen med EU's lov om e-handel DeutschEnglishfrançais , som fastlægger fælles regler for grænseoverskridende handel på internettet.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links