Navigációs útvonal

Az uniós gazdaság megerősítésének ütemterve - 13/04/2011

Nyílt országút a felezővonalról © WillSelarep/iStock

Az EU 12 kiemelt intézkedést határoz meg, hogy a fogyasztók, a munkavállalók és a vállalkozások számára jobban működő egységes piacot biztosítson.

Az elmúlt két évtizedben az EU növekvő gazdasági integrációja volt a növekedés és a munkahelyteremtés egyik fő mozgatórugója a térségben.

Az uniós gazdaság azonban még mindig nem használja ki teljes mértékben az akadályok eltűnésével megnyíló lehetőségeket. A Bizottság 12 kiemelt intézkedést Englishfrançais határozott meg a munkavállalók és vállalkozások mobilitásának javítása érdekében. Ezek az intézkedések minden bizonnyal előmozdítják a növekedést és a foglalkoztatást azáltal, hogy hozzájárulnak az állampolgárok, az áruk, a szolgáltatások és a tőke szabadabb mozgásához az Unión belül.

Az integráltabb piac segít az uniós országoknak abban is, hogy megoldják jelenlegi társadalmi és gazdasági problémáikat és felgyorsítsák a globális pénzügyi válságot követő helyreállítást.

A kiemelt területek:

 • A kis- és középvállalkozások finanszírozáshoz való hozzáférésének megkönnyítése, lehetővé téve a kockázatitőke-alapok szabad mozgását.
 • A szakmai képesítések uniós elismerését megcélzó jogszabályok módosítása - a külföldi munkavállalás akadályainak csökkentése érdekében.
 • A szellemi tulajdont és a találmányokat védő egységes európai szabadalom létrehozása - a vállalkozások költségeinek és adminisztrációs terheinek csökkentése érdekében.
 • Olyan eljárások kidolgozása, amelyek lehetővé teszik a határokon átnyúló fogyasztói jogviták (pl. az online vásárláskor felmerülő jogviták) rendezésére szolgáló peren kívüli vitarendezést.
 • Európai szintű szabványok bevezetése a szolgáltatások terén.
 • Az energiaellátási, közlekedési és kommunikációs infrastruktúra javítása célirányos beruházások stratégiai hálózatának megállapításával.
 • Elektronikus azonosítási és hitelesítés módszerek kölcsönös elismerésére vonatkozó jogszabályok megalkotása, az egyének, a vállalkozások, és a közigazgatások egymás közötti internetes kapcsolattartás élénkítése céljából.
 • A társadalomtudatos vállalkozások ösztönzése a társadalomfejlesztési, etikai vagy környezetvédelmi célokat követő cégek számára befektetési alapok létrehozásával.
 • Az energiaadóztatás hozzáigazítása az EU éghajlattal és energiaellátással kapcsolatos céljaihoz.
 • A másik uniós országba munkáltatójuk által kiküldött munkavállalókra vonatkozó szabályok végrehajtásának erősítése.
 • A vállalkozások számviteli iránymutatásainak egyszerűsítése és a bürokrácia leépítése - a kisvállalkozásokra összpontosítva.
 • A kisvállalkozások részvételének megkönnyítése más uniós országok által kormányzati beszerzésekre kiírt pályázatokon.

A következő két évben e kiemelt területek alapján kerül sor intézkedésekre. A Bizottság már javaslatot terjesztett elő az uniós szabadalom DeutschEnglishfrançais és az energiaadózás kiigazítása DeutschEnglishfrançais terén.

Az uniós gazdasági integrációról bővebben Deutsch (de) English (en) français (fr)

Egységes piaci intézkedéscsomag

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek