Sti

Enklere skatteregler for erhvervslivet - 18/03/2011

Regnemaskine og kuglepen på en bunke af eurosedler © Stockphoto/SrdjanSrdjanov

Nye fælles skatteregler skal gøre det lettere og billigere for selskaber, der driver virksomhed i mere end ét EU-land, at gøre forretninger på det indre marked.

EU-landenes skattesystemer er så forskellige, at det kan være både indviklet og dyrt for selskaber at udvide deres virksomhed på det indre marked DeutschEnglishfrançais - som giver mennesker, varer, tjenester og kapital mulighed for at bevæge sig frit i hele EU.

Kommissionen har nu foreslået et fælles sæt skatteregler DeutschEnglishfrançais for selskaber, der driver virksomhed i flere EU-lande. De nye regler giver selskaberne mulighed for at udfylde en fælles - "konsolideret" - selvangivelse for alle deres indtægter i EU.

Det vil gøre EU mere konkurrencedygtig og skabe job og økonomisk vækst.

Kommissionen skønner, at de fælles regler kan give erhvervslivet besparelser på næsten 15 milliarder kroner. Dertil kommer yderligere næsten 7,5 milliarder kroner, hvis de forenklede skatteregler giver bare 5 % af EU's små virksomheder mod på at vove sig ud over hjemmemarkedet.

EU vil også blive et mere attraktivt marked for udenlandske virksomheder, der ønsker at etablere sig her, fordi de også kan drage fordel af reglerne.

Hvordan fungerer det?

Skattesatserne i EU bliver ikke berørt. EU-landene vil stadig kunne fastsætte deres egne selskabsskattesatser.

Når et selskab beregner sin skat, kan det vælge at benytte EU's fælles regelsæt eller de respektive nationale regler.

Et selskab kan f.eks. drive virksomhed i fire EU-lande og have overskud i tre af dem og underskud i det sidste.

Selskabet kan nu vælge at indgive en fælles selvangivelse i stedet for fire forskellige i de enkelte lande. Det betyder, at selskabet kan lægge sine overskud sammen, trække underskuddet fra og benytte de fælles regler for fradrag og undtagelser - hvorved det kommer frem til et enkelt skattepligtigt beløb.

Hvert af de fire lande opkræver skat på sin del af det skattepligtige beløb - ud fra sine nationale satser. Landenes respektive dele beregnes ud fra en formel fastsat i reglerne.

For at forslaget kan blive til lov, skal det vedtages af EU-landene efter samråd med Europa-Parlamentet.

Mere om selskabsskat i EU DeutschEnglishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links