Cale de navigare

Pregătiri pentru relansarea economică a UE - 13/01/2011

Bărbaţi reconstituind un puzzle cu simboluk euro © iStock/lonely snail design

UE lansează "semestrul european" şi stabileşte 10 acţiuni prioritare menite să răspundă principalelor provocări economice cu care se confruntă statele membre.

Analiza anuală a creşterii DeutschEnglishfrançaisPDF este prima etapă a unui nou sistem menit să ajute guvernele naţionale să îşi coordoneze mai bine reacţiile la principalele provocări economice cu care se confruntă UE.

Ea face parte din noul "semestru european", un ciclu anual de şase luni pe parcursul căruia guvernele au posibilitatea de a cunoaşte experienţele şi opiniile omologilor UE în etapa de formulare a politicilor economice şi bugetare. O colaborare în domeniul politicii economice de la bun început ar ajuta statele membre să îşi urmărească mai uşor obiectivele şi să facă faţă problemelor comune.

Analiza identifică 10 acţiuni prioritare pe care ar trebui să se concentreze ţările UE pentru a-şi stimula economia şi pentru mări gradul de ocupare a forţei de muncă în conformitate cu nivelul prevăzut de pactul de stabilitate şi creştere şi cu noua strategie pentru creştere economică şi ocuparea forţei de muncă, Europa 2020 English . Printre acestea se numără reintegrarea şomerilor în viaţa activă, reformarea sistemelor de pensii, ţinerea sub control a datoriei publice şi promovarea exploatării optime a posibilităţilor pe care le oferă economia europeană integrată.

Următoarele etape ale semestrului european sunt:

martie - pe baza analizei, guvernele UE convin asupra priorităţilor economice

aprilie - guvernele UE prezintă Comisiei spre evaluare strategiile referitoare la proiectul de buget pentru anul următor

iunie şi iulie - în urma evaluării, Consiliul de miniştri al UE (reprezentând guvernele UE) îşi emite avizul pentru fiecare ţară şi se alătură Consiliului European spre a face recomandări statelor membre, înainte ca bugetele să fie aprobate de parlamentele naţionale.

Potrivit unui sondaj EnglishPDFrealizat la nivelul UE, 77% dintre europeni sunt de părere că o coordonare mai strânsă a politicilor economice şi fiscale ale statelor membre ar contribui la combaterea efectelor crizei economice.

Semestrul european - detalii English

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile