Sti

Beskatning af finanssektoren - 07/10/2010

Hånd holder kuglepen, der peger på skærm med kurser © iStock/archives

Global og europæisk beskatning af finanssektoren vil hjælpe med at finansiere internationale udfordringer som udvikling og klimaforandringer og finanskrisens efterdønninger.

Forslaget rummer to typer skat: Den første - på EU-plan - er en skat på finansverdenens virksomhed i EU. Den anden er en global skat på finanstransaktioner.

Bankerne og andre finansinstitutioner var stærkt medvirkende til krisen og har i de seneste to år fået store summer fra det offentlige. Med denne skat kommer de således til at give et rimeligt bidrag til at få rettet op på økonomien.

Finansverdenen betaler også mindre i skat i forhold til andre dele af økonomien. Mange banker betaler f.eks. ikke moms, men modtager andre fordele. Skatten skal således sikre, at de betaler et fair bidrag til de offentlige kasser.

Samtidig kan der skaffes nye indtægter, hvis der indføres en international skat på finanstransaktioner. Disse indtægter kan bruges til at finansiere globale politikker som udviklingsbistand eller kampen mod klimaforandringer.

Kommissionen vil også udføre en analyse af, hvilke konsekvenser en sådan skat vil få for økonomien.

EU-landenes regeringer vil overveje begge muligheder, før de 20 største økonomier (G20) mødes til november, hvor EU vil fremlægge en fælles holdning.

Mere om beskatning i EU DeutschEnglishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links