Cale de navigare

Noi reguli pentru tranzacţionarea produselor financiare - 15/09/2010

Reformele UE ca reacţie la criza financială globală © AP

UE propune noi norme pentru a garanta transparenţa şi siguranţa tranzacţiilor cu produse derivate over-the-counter şi a vânzărilor în lipsă.

Reformele fac parte dintr-o serie de măsuri pe care Comisia le-a luat în urma declanşării crizei economice, cu scopul de a crea un sistem financiar european mai armonizat şi mai sănătos.

Potrivit declaraţiilor comisarului Michel Barnier, propunerile, anunţate ieri, vor reduce riscul şi vor contribui la coordonarea acţiunilor preventive derulate de ţările UE.

Una dintre acestea va impune investitorilor să apeleze la contrapărţi centrale pentru compensarea tranzacţiilor cu instrumente derivate over-the-counter DeutschEnglishfrançais. Aceste tranzacţii vor fi raportate registrelor centrale, reglementate de noua Autoritate europeană pentru valori mobiliare şi pieţe.

Cea de-a doua propunere are ca obiectiv semnalizarea ca atare a tuturor ordinelor de vânzare în lipsă de titluri. Investitorii vor avea obligaţia de a informa organismele de reglementare şi piaţa dacă depăşesc anumite praguri prestabilite. Propunerea reglementează şi poziţiile scurte pe datoria suverană obţinute prin swapuri pe risc de credit.

Propunerile vor fi transmise, mai departe, Paralmentului European şi Consiliului Afaceri Economice şi Financiare.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile