Sti

Betalinger uden grænser - 04/11/2009

Kvinde, der hæver penge i pengeautomat ©EC

Du kan nu betale udenlandske regninger via betalingsservice fra din egen konto.

En ny ordning, der starter i denne måned, betyder, at virksomheder nu kan trække penge direkte fra din konto i et andet EU-land. Hvem har glæde af det? Bl.a. ferieboligejere, studerende og pensionister, der bor i udlandet.

Med betalingsservice DeutschEnglishfrançais slipper man som bankkunde for besværet med at overføre penge, når der skal betales regninger. Betalingsservice bruges typisk til regelmæssige regninger som vand, el, gas, telefon og avis- og bladabonnementer.

Før gjaldt ordningen kun for virksomheder i det samme land som kundens bank. Med den nye ordning er der nu over 2 500 banker, der tilbyder betalingsservice på tværs af landegrænserne.

Flere følger snart trop. Alle banker i eurolandene skal indføre betalingsservice på tværs af grænserne inden november 2010. Lande, der som Danmark ikke bruger euroen, har en længere frist – til november 2014.

Ordningen er et vigtigt skridt i retning af en fuldt integreret EU-økonomi. Den understøttes af nye regler, der sikrer, at betalingerne kan gøres lige så enkelt og sikkert mellem to lande som nationale betalinger.

Man kan allerede nu hæve kontanter i udlandet med sit hævekort. Der er planer om at udvide ordningen, så man også kan betale med hævekort i forretninger i udlandet. Så vil man kunne nøjes med én enkelt bankkonto i sit hjemland og ét enkelt betalingskort til alle banktransaktioner i hele EU.

Ud over de 27 EU-lande er fem andre lande med i ordningen: Island, Norge, Schweiz, Liechtenstein og Monaco.

Desuden bliver det formentlig snart lettere for bankkunder at skifte bank i deres hjemland. Bankerne er blevet enige om, at den nye bank skal hjælpe kunden med at lukke den gamle konto og overføre saldoen til den nye konto. De fleste landes bankforeninger har allerede indført det som fast praksis.

Mere om det fælles eurobetalingsområde DeutschEnglishfrançais

Betalingsservice i EU DeutschEnglishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links