Navigointipolku

Miten välttyä rahoituskriiseiltä tulevaisuudessa? - 25/02/2009

Eurokolikoita ja silmälasit taloussanomalehden päällä © EC

Asiantuntijaryhmä suosittelee rahoitusalan valvonnan tehostamista.

Komission asettama talousalan asiantuntijaryhmä on antanut toimenpidesuositukset EnglishPDF, joiden tavoitteena on tehostaa EU:n rahoituslaitosten ja -markkinoiden valvontaa.

Työryhmä ehdottaa muun muassa, että investointirahastoille laaditaan yhteiset säännöt, jotka koskevat kaikkien 27 EU-maan rahastoja, pankkien työntekijöiden bonuksille asetetaan yläraja ja EU:n rahoitusalalla otetaan käyttöön kriisinhallintajärjestelmä.

Suosituksissa esitetään myös EU:n valvontajärjestelmien luomista rahoitusalan valvontaa ja riskienhallintaa varten.

"Nyt on komission vuoro ryhtyä toimiin. Ensi viikolla (4.3.) teemme alustavan arvion ja annamme vastaukset työryhmän raportin tärkeimpiin johtopäätöksiin", toteaa komission puheenjohtaja José Manuel Barroso. "Työntekijät ja perheet kaikkialla Euroopassa ja maailmassa ovat joutuneet kärsimään rahoitusalan toimijoiden välinpitämättömyydestä. Komissio vaatii, että tämä ei saa toistua."

Asiantuntijaryhmän puheenjohtajana toimi Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) entinen pääjohtaja Jacques de Larosière. Ryhmän suosituksista keskustellaan EU-johtajien epävirallisessa kokouksessa 1.3. ja maaliskuun lopulla pidettävässä virallisessa huippukokouksessa.

Raportti EU:n rahoitusalan valvonnasta – tiivistelmä EnglishPDF

Raportti EU:n rahoitusalan valvonnasta – koko raportti EnglishPDF

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä