Sti

Hvordan undgår vi den næste finanskrise? - 25/02/2009

Euromønter og briller på erhvervsavis © EF

Europæiske eksperter anbefaler mere tilsyn for at undgå en ny finanskrise

En gruppe finanseksperter har fremsat en pakke med 31 detaljerede forslag EnglishPDF til at styrke tilsynet med EU's finansinstitutioner og markeder

De anbefaler bl.a. at udvikle fælles regler for investeringsfonde i alle 27 EU-lande, lægge loft over bonus til finansfolk for at beskytte aktionærernes interesser og oprette et krisestyringssystem for finanssektoren i EU.

Eksperterne slår også på tromme for to nye EU-kontrolsystemer: til finanstilsyn og risikostyring.

"Tiden er inde til, at Kommissionen gør status og griber ind. Næste uge, den 4. marts, kommer Kommissionen med den første foreløbige vurdering og reaktion på hovedkonklusionerne i rapporten", udtaler Kommissionens formand, José Manuel Barroso. "Arbejdstagere og familier i hele Europa lider under konsekvenserne af overmod på finansmarkederne. Kommissionen er fast besluttet på, at det ikke må ske igen."

Tidligere direktør for Den Internationale Valutafond (IMF), Jacques de Larosière, var formand for ekspertgruppen. EU's ledere drøfter anbefalingerne på et uformelt møde den 1. marts og igen senere på måneden på det mere formelle forårstopmøde.

Resumé af rapporten om finanstilsyn i EU EnglishPDF

Hele rapporten EnglishPDF

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links