Sti

Globalt topmøde om finanskrisen - 20/10/2008

Nicolas Sarkozy, George Bush og José Manuel Barroso © EC

Amerikanske og europæiske ledere aftaler en række topmøder om verdens finanser.

Kommissionens formand, José Manuel Barroso, og den franske præsident, Nicolas Sarkozy, der i øjeblikket også er formand for EU, drøftede her i weekenden den globale økonomiske uro med den amerikanske præsident, George W. Bush.

De tre ledere enedes om at holde en række internationale møder for at drøfte initiativerne til at imødegå krisen og nå til enighed om at forhindre, at det sker igen. "Verdens ledere vil blive spurgt, om de støtter idéen om at holde et første topmøde for regeringsledere i USA kort efter det amerikanske præsidentvalg den 4. november", hed det i en fælles erklæring English .

EU's ledere har opfordret til en bedre koordinering af bestræbelserne for at genskabe tilliden på markederne og til at forbedre tilsynet med verdens finansmarkeder. De vil desuden skærpe reguleringen af markederne. I sidste uge vedtog amerikanerne en finansiel redningsplan efter europæisk model.

EU's redningsplan giver regeringerne mulighed for at garantere bankernes udlån, sørge for kortfristet likviditet og delvis nationalisere nogle banker. EU-landenes regeringer har afsat over 2 billioner euro til redningsaktionen.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links