Sti

Eurolandene vedtager fælles plan for at dæmme op for finanskrisen - 13/10/2008

En stak euromønter © Corbis

Aftalen kom i hus på et hasteindkaldt topmøde i Paris mellem de 15 lande i euroområdet. EU's 27 regeringsledere vil drøfte planen, når de mødes i Bruxelles den 15. oktober.

Finanskrisen, som startede i USA, har tæret hårdt på Europa de seneste to uger. Mange EU-lande har været nødt til at træde til for at hjælpe banker, der er kommet i knibe.

Den Europæiske Centralbank English har pumpet flere milliarder euro ind i banksektoren, og for at berolige småsparerne har flere EU-landes regeringer hævet loftet for indskydergarantien. Trods disse tiltag oplevede markederne i Europa nogle af deres mest turbulente dage i sidste uge.

Eurolandene er blevet enige om at koordinere deres nationale tiltag for at støtte bankerne, beskytte indskyderne og øge kredittilgangen. Efter planen kan landenes regeringer købe sig ind i banker for at tilføre kapital og midlertidigt stille garanti for at hjælpe dem til at refinansiere deres gæld under kreditkrisen.

Man blev enig om, at bankgarantierne skal gælde frem til december 2009. Det gælder også lån mellem banker. Man er desuden parat til at garantere for nye lån i op til fem år.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links