Sökväg

Vettiga skatter gör nytta - 07/04/2008

Mynt i staplar

Rätt skattesystem ger den ekonomiska tillväxten en skjuts, skapar nya jobb och innebär att vi får behålla de arbeten som finns.

2008 års skatteforum i Bryssel DeutschEnglishfrançais är en årligen återkommande konferens som behandlar skattefrågor av allmänt och politiskt intresse. I år anordnas forumet den 7 och 8 april. Man diskuterar framför allt hur skatterna kan bidra till EU:s tillväxt och konkurrenskraft och en modern, innovativ och hållbar välfärdsstat.

EU:s skattepolitik DeutschEnglishfrançais har viktiga mål, exempelvis fri rörlighet för kapital, konkurrenskraft English, tillväxt och jobb DeutschEnglishfrançais, samtidigt som man vill undvika skadlig skattekonkurrens DeutschEnglishfrançais mellan EU-länderna.

”Konkurrenskraften hos våra företag kan förbättras med hjälp av ett utvecklat samarbete mellan skattemyndigheterna, en samordning av skattepolitiken mellan medlemsländerna och en harmonisering av vissa delar av skattesystemen när det är lämpligt”, förklarar Lázló Kovács, kommissionären med ansvar för skatter och tullar DeutschEnglishfrançais.

Deltagarna i konferensen får höra mer om erfarenheterna i de EU-länder som har genomfört omfattande skattereformer och diskutera följande frågor:

  • Hur kan skattesystemet användas för att främja tillväxt?
  • Hur kan de nuvarande skattesystemen förbättras?
  • Hur kan den europeiska sociala modellen göras mer hållbar?
  • Vad blir resultatet av en enhetlig skattesats?

Kommissionen är alltid på jakt efter innovativa arbetsmodeller – på skatteområdet får de bästa förslagen utmärkelsen European academic tax thesis award DeutschEnglishfrançais för arbeten om jämförande, europeisk eller internationell skattelagstiftning.

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar