Navigacijska pot

Kupčki kovancev

Učinkoviti davčni sistemi spodbujajo gospodarsko rast, ustvarjajo nova delovna mesta in ohranjajo zaposlitev.

Na bruseljskem davčnem forumu 2008 DeutschEnglishfrançais, letni konferenci o davčnih vprašanjih splošnega in političnega interesa (7.–8. aprila), bodo obravnavali davčno politiko in njen vpliv na gospodarsko rast in konkurenčnost v Evropi ter moderno, inovativno in trajnostno evropsko državo blaginje.

Davčna politika EU DeutschEnglishfrançais želi doseči pomembne cilje, kot so prosti pretok kapitala, konkurenčnost English, gospodarska rast in zaposlovanje DeutschEnglishfrançais, in se hkrati izogniti rivalstvu na področju davkov DeutschEnglishfrançais med državami EU.

„Sodelovanje med davčnimi organi, usklajevanje davčnih politik držav članic in po potrebi harmonizacija nekaterih vidikov davčnega sistema lahko izboljšajo konkurenčnost naših podjetij,“ je razložil komisar za obdavčenje in carino DeutschEnglishfrançais Kovács.

Udeleženci foruma se bodo seznanili z izkušnjami držav EU, ki so uvedle večje davčne reforme, in obravnavali naslednja vprašanja:

  • kako lahko davčni sistemi spodbudijo gospodarsko rast?
  • kako se lahko izboljšajo sedanji davčni sistemi?
  • kako lahko evropski socialni model postane bolj trajnosten?
  • kako uspešna je enotna obdavčitev?

Evropska komisija vedno išče inovativne zamisli, zato na področju davčne politike nagrajuje najboljše prispevke o primerjalnem pravu, pravu EU in mednarodnem davčnem pravu z evropsko akademsko nagrado za tezo na področju obdavčenja DeutschEnglishfrançais.

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave