Kruimelpad

Slimme belastingen helpen u - 07/04/2008

Stapeltjes munten

Goede belastingstelsels stimuleren economische groei, scheppen banen en behouden bestaand werk.

Het Belastingforum DeutschEnglishfrançais dat op 7 en 8 april 2008 in Brussel gehouden wordt, is een jaarlijks terugkerende conferentie over belastingen en belastingbeleid. Dit jaar staat de vraag centraal hoe het belastingbeleid groei en concurrentievermogen in Europa kan stimuleren en kan bijdragen tot een moderne, innovatieve en duurzame Europese welvaartsstaat.

Doelstellingen van het belastingbeleid van de EU DeutschEnglishfrançais zijn o.a. vrij verkeer van kapitaal, concurrentievermogen English, groei en werkgelegenheid DeutschEnglishfrançais, en het vermijden van schadelijke belastingconcurrentie DeutschEnglishfrançais tussen de EU-landen.

"Samenwerking tussen belastingautoriteiten, afstemming van het belastingbeleid van de verschillende EU-landen en de harmonisatie van sommige elementen van de belastingstelsels kunnen het concurrentievermogen van onze ondernemingen bevorderen," legt commissaris Kovács van Belastingen en douane DeutschEnglishfrançais uit.

Deelnemers aan het forum kunnen delen in de ervaringen van de EU-landen die grootschalige belastinghervormingen hebben doorgevoerd, en nadenken over vragen als:

  • Hoe kunnen belastingstelsels groei nog meer bevorderen?
  • Hoe kan de huidige belastingstelsels verbeterd worden?
  • Hoe houden we het Europese sociale model betaalbaar?
  • Wat is het nut van vlaktaksen?

De Commissie staat altijd open voor innovatieve ideeën. Op het gebied van belastingbeleid worden de beste ideeën beloond met de Europese prijs DeutschEnglishfrançais voor een masterscriptie over vergelijkende, Europese en/of internationale belastingwetgeving.

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links