Navigációs útvonal

Adórendszerek a polgárok szolgálatában - 07/04/2008

Érmeoszlopok

A jól kigondolt adórendszer lendületet ad a gazdasági növekedésnek és munkahelyeket teremt.

Ebben az évben április 7–8-án rendezi meg az EU éves adóügyi konferenciáját, a Brüsszeli Adófórumot DeutschEnglishfrançais. Az idei rendezvény központi témája: miként járulhat hozzá az adópolitika Európa gazdasági növekedéséhez és versenyképességéhez, és egy korszerű, innovatív, fenntartható jóléti társadalom megvalósításához.

Az uniós adópolitika DeutschEnglishfrançais olyan fontos célokat igyekszik megvalósítani, mint a szabad tőkeáramlás, versenyképesség English, gazdasági növekedés és foglalkoztatás DeutschEnglishfrançais. Emellett az EU tagállamai közti káros adóverseny DeutschEnglishfrançais elhárításának feladatát sem téveszti szem elől.

„Az adóhatóságok együttműködése, a tagállamok közti adóügyi koordináció és szükség esetén az adórendszerek bizonyos elemeinek megfelelő időben történő összehangolása versenyképesebbé teheti vállalatainkat”, jelentette ki Kovács László, a Bizottság adó- és vámügyekért DeutschEnglishfrançais felelős tagja.

A fórum résztvevői meghallgathatják a jelentős adóreformot bevezető uniós tagállamok tapasztalatait, és a következő kérdésekre keresik a választ:

  • hogyan járulhatnak még jobban hozzá az adórendszerek a gazdasági növekedés elősegítéséhez?
  • miként lehet tökéletesíteni a jelenlegi adórendszereket?
  • miként tehető fenntarthatóbbá az európai szociális modell?
  • milyen eredményt értek el az egykulcsos adórendszerek?

A Bizottság, amely mindig is nyitott volt az új megoldásokra, az adóügy területén születő innovatív ötleteket az Európai Adóügyi Tudományos Értekezések Díjának DeutschEnglishfrançais létrehozásával támogatja. Ez a díj a legjobb európai és/vagy nemzetközi adójogi összehasonlító tanulmányokat jutalmazza.

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek