Cale de navigare

Piaţa unică ajunge la viteza de croazieră - 15/02/2008

Femeie care citeşte eticheta unei conserve într-un magazin

Ţările Uniunii Europene adoptă, în timp record, normele europene privind piaţa unică.

Efectele pieţei unice europene DeutschEnglishfrançais s-au materializat în preţuri mai mici, o ofertă mai variată şi o calitate mai mare a bunurilor şi serviciilor disponibile în Europa. Acest lucru nu s-ar fi putut realiza niciodată în absenţa unor norme comune stabilite la nivelul UE şi transpuse în legislaţie de către ţările membre.

În recentul raport privind progresele înregistrate în ultimele şase luni DeutschEnglishfrançais (cunoscut sub numele de „tabloul de bord al pieţei interne”), se arată că, în medie, doar 1,2% din normele privind piaţa internă nu au putut fi transpuse în legislaţia naţională în termenul prevăzut. În iunie 2007, media era de 1,6%. Prin urmare, în prezent, suntem cu mult sub limita provizorie de 1,5% stabilită de liderii UE în 2001.

„Este un rezultat excelent”, a declarat dl McCreevy, comisarul pentru piaţa internă DeutschEnglishfrançais. „Aplicarea corectă şi la timp a normelor privind piaţa unică este condiţia pentru o bună funcţionare a acesteia. Progresele trebuie continuate ca să putem atinge noul obiectiv de 1%.

Pentru prima dată, toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene figurează în tabloul de bord. Bulgaria şi România au adoptat foarte rapid normele privind piaţa internă, cu un deficit mediu de 0,8%. Slovacia este în top, lipsindu-i numai 9 norme pentru a atinge deficitul zero. Urmează Danemarca, Letonia şi Lituania, cu doar 10 directive în întârziere.

Ţările care nu vor respecta termenele prevăzute pentru adoptarea directivelor vor fi sancţionate pentru încălcarea dreptului comunitar. Cele mai multe sancţiuni vizează Italia, deşi în ultimele şase luni aceasta a reuşit să reducă cu 19 numărul procedurilor formulate împotriva sa. Majoritatea măsurilor luate la adresa ţărilor care nu sunt încă la zi la acest capitol se referă în special la directivele neadoptate în domeniul mediului, urmate de fiscalitate şi uniunea vamală, energie şi transport şi ocuparea forţei de muncă.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile