Cale de navigare

Alegeţi un model pentru noua monedă euro! - 08/02/2008

Posibile modele pentru moneda euro aniversară

Europenii sunt invitaţi să voteze modelul preferat pentru moneda aniversară de 2 euro, care marchează împlinirea a zece ani de existenţă a monedei unice.

În anul 2009, pentru a sărbători cea de-a zecea aniversare a monedei euro DeutschελληνικάEnglishespañolfrançaisMaltislovenčina şi a Uniunii Economice şi Monetare, toate cele 15 ţări din zona euro vor emite o monedă aniversară de 2 euro cu un model special.

După competiţia la care au luat parte monetăriile naţionale din zona euro, unde fiecare a prezentat o selecţie de modele, imaginea câştigătoare va fi aleasă de public. Acesta va putea vota pe site-ul de internet consacrat modelelor propuse pentru moneda euro.

Votul se va încheia la data de 22 februarie 2008, iar modelul câştigător va fi anunţat trei zile mai târziu. Dacă aţi votat chiar pentru acel model, puteţi câştiga un set deosebit de valoros de monede euro de colecţie.

La data de 1 ianuarie 1999, euro a devenit noua monedă a 11 ţări membre ale UE care, în plus, au convenit să-şi plaseze politicile monetare sub autoritatea Băncii Centrale Europene English. Bancnotele şi monedele naţionale au continuat să fie folosite timp de trei ani dar ca subdiviziuni ale euro. Au fost înlocuite de bancnotele şi monedele euro în anul 2002.

Moneda euro şi piaţa unică a UE sunt susţinute de un cadru politic şi economic cunoscut sub numele de Uniunea Economică şi Monetară DeutschελληνικάEnglishespañolfrançaisslovenčina. Aceasta a contribuit la menţinerea inflaţiei şi a dobânzilor la un nivel scăzut pentru consumatori şi întreprinderi şi a încurajat depunerea eforturile pentru garantarea unor finanţe publice sănătoase. Moneda unică a eliminat costurile de schimb valutar şi a permis populaţiei şi întreprinderilor să compare mai uşor preţurile practicate în cele 15 ţări membre ale zonei euro.

La zece ani de la lansare, euro este o monedă puternică şi stabilă, care s-a impus, în mod real, ca o monedă internaţională danskDeutscheesti keelελληνικάEnglishespañolfrançaisitalianolatviešu valodalietuviu kalbaMaltiNederlandsportuguêssuomisvenska.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile