Navigointipolku

EU palkitsee laadukkaita verkkosivustoja nettiturvapäivänä - 11/02/2014

Äiti ja tytär tietokoneen ääressä © Shutterstock

EU juhlistaa 11.2. vietettävää kansainvälistä Turvallisempi internet -päivää palkitsemalla laadukkaita lasten verkkosivustoja, avaamalla oman nettiturvasivustonsa ja käynnistämällä nuorille suunnatun kuulemisen aiheesta.

Turvallisempi internet -päivää vietetään tänään 11. kerran. Teemapäivän tavoitteena on auttaa lapsia hyödyntämään internetiä ja digitaalitekniikkaa paremmin niin oppimis- kuin viihdetarkoituksiinkin sekä suojella heitä haitallisilta verkkosisällöiltä, esimerkiksi verkkokiusaamiselta, nettihuijauksilta ja uhkapelisivustojen houkutuksilta. Tämän vuoden pääteemana on "Yhdessä parempi internet".

Komission varapuheenjohtaja Neelie Kroes jakaa päivän kunniaksi palkinnot parhaiden lastensivustojen tekijöille. Kilpailulla halutaan tukea uusia sisältöpalveluja, esimerkiksi verkkosivustoja, blogeja, videoita ja sovelluksia, jotka edistävät lasten turvallista oppimista ja pelaamista. Kilpailussa palkittiin yhteensä 12 sivustoa tai muuta projektia. Neljän eri kilpailusarjan voitot menivät Islantiin, Tšekkiin, Alankomaihin ja Puolaan. Kilpailuun osallistui 1100 ehdokasta eri puolilta Eurooppaa, myös EU:n ulkopuolelta. 

Tukea kouluille

Turvallisempi internet -päivänä julkistetaan myös

  • Euroopan laajuinen nuorille suunnattu kuuleminen siitä, miten internetistä saataisiin parempi paikka nuorille
  • eSafety-merkin verkkosivusto.

eSafety-verkkosivustolla autetaan kouluja parantamaan verkkoympäristön turvallisuutta

  • antamalla neuvoja esimerkiksi nettikiusaamisen ja virushyökkäysten torjumiseen
  • tarjoamalla kouluille ideoita omien toimintasuunnitelmien toteuttamiseen
  • perustamalla foorumi, jolla opettajat voivat keskustella kokemuksistaan ja saada neuvoja asiantuntijoilta.

Sivustolla olevan arviointilomakkeen ja sen perusteella laadittavan toimintasuunnitelman avulla koulut voivat saada omille sivuilleen eSafety-merkin.

Maailmanlaajuinen teemapäivä

Turvallisempi internet -päivä perustettiin vuonna 2004 EU:n aloitteesta. Nyt teemapäivää vietetään yli 100 maassa. Viime vuonna tapahtumiin osallistui yli 10 miljoonaa henkeä.

Tänä vuonna järjestetään jälleen monenlaisia tempauksia muun muassa kouluissa ja radiokanavilla sekä esimerkiksi konferensseja ja kilpailuja. Suomessa nettiturva-asioille on omistettu kokonainen mediataitoviikko.

Turvallisempi internet -päivän verkkosivustollaEnglish on linkkejä eri maissa järjestettäviin tapahtumiin. Niitä voi seurata myös Twitterissä aihetunnisteilla #betterinternet ja #SID2014.

Turvallisempi internet -päivän verkkosivustoEnglish

Palkinnot parhaille lastensivustoille

eSafety-merkin verkkosivusto

Euroopan digitaalistrategiaEnglish

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä