Διαδρομή πλοήγησης

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου: η ΕΕ απονέμει βραβεία διαδικτυακού περιεχομένου - 11/02/2014

Μητέρα και κόρη χρησιμοποιούν υπολογιστή © Shutterstock

Στις 11 Φεβρουαρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχει στις παγκόσμιες εκδηλώσεις για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2014, απονέμοντας βραβεία καλύτερου διαδικτυακού περιεχομένου, προωθώντας ένα μανιφέστο για τους νέους και εγκαινιάζοντας ιστότοπο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, η οποία γιορτάζεται φέτος για 11η συνεχή χρονιά, αποσκοπεί στην καλύτερη χρήση του Διαδικτύου και των ψηφιακών τεχνολογιών από τα παιδιά, βοηθώντας τα να μαθαίνουν και να παίζουν στο διαδίκτυο με ασφάλεια και προστατεύοντάς τα από κάθε επικίνδυνο περιεχόμενο, όπως τακτικές κυβερνοεκφοβισμού, διαδικτυακές χαρτοπαικτικές λέσχες και διαδικτυακές απάτες. Φέτος το σύνθημα της Ημέρας αυτής είναι " Να δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο Ίντερνετ".

Επ' ευκαιρία της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νέιλι Κρους θα απονείμει τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Καλύτερου Διαδικτυακού Περιεχομένου για Παιδιά. Ο διαγωνισμός είχε ως στόχο να ενθαρρύνει τη δημιουργία νέου περιεχομένου, όπως ιστοτόπων, ιστολογίων, βίντεο και παιχνιδιών, που βοηθά τους νέους να μαθαίνουν και να παίζουν στο διαδίκτυο με ασφάλεια. Οι 12 νικητές, ενήλικες και παιδιά από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων το Βέλγιο, η Τσεχική Δημοκρατία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισλανδία, επελέγησαν μέσα από 1.100 συμμετοχές απ' όλον τον κόσμο. 

Βοήθεια στα σχολεία

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα σηματοδοτήσει επίσης:

  • την έναρξη μιας διαβούλευσης νέων απ΄όλη την Ευρώπη με θέμα "Πώς μπορεί το ίντερνετ να γίνει ένας καλύτερος χώρος για τους νέους"
  • τα εγκαίνια του ιστότοπου για το σήμα "eSafety".

Ο ιστότοπος αυτός θα βοηθά τα σχολεία να δημιουργούν ένα καλύτερο διαδικτυακό περιβάλλον:

  • δίνοντας συμβουλές για θέματα όπως ο κυβερνοεκφοβισμός και οι επιθέσεις από "ιούς"
  • διευκολύνοντας τα σχολεία να καταρτίζουν το δικό τους σχέδιο δράσης
  • δημιουργώντας ένα φόρουμ στο οποίο καθηγητές θα μπορούν να ανταλλάσσουν τις εμπειρίες τους και εμπειρογνώμονες να απαντούν σε ερωτήσεις.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, τα σχολεία θα μπορούν να αποκτούν το σήμα "eSafety" και να το αναρτούν στον ιστότοπό τους.

Παγκόσμια συμμετοχή

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου είναι μια πρωτοβουλία που εγκαινίασε η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004. Σήμερα, η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε περισσότερες από 100 χώρες, ενώ στις περυσινές εκδηλώσεις συμμετείχαν πάνω από 10 εκατομμύρια άτομα.

Από την Αλβανία μέχρι τη Βενεζουέλα, οι φετινοί εορτασμοί περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εκδηλώσεις σε σχολεία, ραδιοφωνικές εκπομπές, συνέδρια, παιχνίδια και διαγωνισμούς.

Για να δείτε ποιες εκδηλώσεις γίνονται στην περιοχή σας, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Ημέρας Ασφαλούς ΔιαδικτύουEnglish ή ακολουθήστε τους εορτασμούς στο Twitter χρησιμοποιώντας τα hashtag #betterinternet και #SID2014.

Ιστότοπος της Ημέρας Ασφαλούς ΔιαδικτύουEnglish

Βραβεία Καλύτερου Διαδικτυακού Περιεχομένου για Παιδιά

Ιστότοπος για το σήμα "eSafety"

Ψηφιακό Θεματολόγιο για την ΕυρώπηEnglish

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι