Sti

EU uddeler priser for indhold på sikkert internet-dag - 11/02/2014

Mor og datter ved pc © Shutterstock

Den 11. februar deltager EU i den verdensomspændende højtideligholdelse af sikkert internet-dag 2014 ved at uddele priser online og lancere et ungdomsmanifest og et sikkerhedswebsite.

Sikkert Internet-dag, som løber af stablen for 11. gang, handler om bedre brug af internettet og digital teknologi blandt børn ved at hjælpe dem med at lære og lege i cyberspace og samtidig beskytte dem mod skadeligt indhold – alt lige fra cybermobning til online-spil og svindel på nettet. Årets slogan er "Lad os sammen skabe et bedre internet".

For at markere dagen uddeler næstformand for Kommissionen Neelie Kroes de europæiske priser for det bedste indhold for børn. Konkurrencen giver incitament til at skabe nyt indhold – lige fra websites og blogs til videoer og spil – som hjælper børn og unge med at lære og lege sikkert på internettet. De 12 vindere – børn og voksne fra lande som Belgien, Irland, Storbritannien og Island – er fundet blandt over 1 100 bidrag fra lande både i og uden for EU. 

En hjælpende hånd til skolerne

På sikkert internet-dag lanceres der også

  • en ungdomshøring om, hvordan internettet bliver bedre for de unge.
  • websitet med "e-sikkerhedsmærket".

Websitet vil hjælpe skolerne med at skabe et sikrere miljø online ved at

  • give gode råd om bl.a. cybermobning og virus
  • sætte skolerne i stand til at lave deres egne handlingsplaner
  • skabe et forum, hvor lærere kan udveksle erfaringer, og hvor eksperter kan svare på spørgsmål.

Gennem programmet kan skolerne få et e-sikkerhedsmærke, som de kan sætte på deres website.

En global begivenhed

Sikkert Internet-dag begyndte som et EU-initiativ i 2004, men fejres nu i over 100 lande, og sidste år deltog over 10 millioner mennesker.

I år fejrer lande lige fra Albanien til Venezuela dagen med begivenheder i skoler, radioudsendelser, konferencer, spil og konkurrencer.

Find ud af, hvad der sker tæt på dig på sitet for sikkert internet-dagEnglish, eller følg med på Twitter med hashtag #betterinternet og #SID2014.

Website for Sikker Internet DagEnglish

Prisen for bedste indhold for børnбългарскиčeštinaDeutscheesti keelελληνικάEnglishespañolfrançaisitalianolatviešu valodaMaltiNederlandspolskiportuguêslietuvių kalbamagyarromânăslovenčinasuomi

Website for e-sikkerhedsmærketčeštinaDeutscheesti keelελληνικάEnglishespañolhrvatskiNederlandsportuguêsmagyarromânăsuomi

En digital dagsorden for EuropaEnglish

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links