Sti

EU-retningslinjer vil give unge bedre praktikpladser - 09/12/2013

Ung mand arbejder på en computer, der delvis er skilt ad, med værktøjskasse på bordet foran ham.

EU foreslår retningslinjer, der sikrer, at arbejdsgiverne giver klar besked om praktikarbejde på forhånd, og at arbejdet klæder de unge på til fastansættelse.

Unge, der tager en praktikplads for at forbedre deres karrieremuligheder, kan få glæde af bedre oplæring med de nye retningslinjer, som EU-Kommissionen har foreslået.

Rammen skal sikre, at praktikpladser – som hjælper unge med at få kvalifikationer og erfaring, som er nødvendige på arbejdsmarkedet – giver erhvervsuddannelse af høj kvalitet og ordentlige arbejdsbetingelser.

Ned med arbejdsløsheden i EU

I EU som helhed står 5,7 millioner unge under 25 år uden job. For nylig viste en undersøgelse, at selv om halvdelen af de adspurgte unge havde været i praktik, var en tredjedel af programmerne ikke gode nok. For eksempel betalte en tredjedel af arbejdsgiverne ingen løn, eller de gav ikke mulighed for at få relevante kvalifikationer.

Formålet med rammen er at sikre, at arbejdsgiverne på forhånd skaber klarhed om detaljerne ved et praktikophold – bl.a. løn, arbejdsvilkår og tilsyn – og at de overholder EU's regler om arbejdstid og optjening af ferie. Der sættes også et loft over praktikophold på højst seks måneder.

Håbet er, at retningslinjerne vil få flere unge til at tage på praktikophold i udlandet, så de kan få glæde af, at standarderne er de samme i hele EU.

EU's ungdomsgaranti

Praktikarbejde er en del af ungdomsgarantien, som skal sikre, at alle unge under 25 år får tilbud om et ordentligt job, praktikplads eller læreplads eller mulighed for at fortsætte deres uddannelse, senest fire måneder efter at de har forladt uddannelsessystemet eller er blevet ledige.

EU-landene opfordres til at vedtage rammen hurtigst muligt, så de unge beskyttes og får bedre muligheder for at finde fast arbejde.

Pressemeddelelse - Erhvervsuddannelse af høj kvalitet til de unge i EU: Europa-Kommissionen foreslår retningslinjer English

Ungdomsgaranti

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links