Sti

Ny undersøgelse viser behov for færdigheder i EU - 10/10/2013

EU-kommissær Androulla Vassiliou på talerstol sammen med Ángel Gurría fra OECD

Hver fjerde voksen i EU mangler de basale færdigheder for at klare sig i en moderne vidensøkonomi, viser ny undersøgelse.

EU's og OECD's undersøgelse af voksnes færdigheder, der er gennemført i 23 lande, viser, at 1 ud af 4 europæiske voksne mangler de basale færdigheder til at bruge computere effektivt, mens 1 ud af 5 har ringe læse-, skrive- og regnefærdigheder.

Undersøgelsen peger desuden på store kontraster internt i EU. Unge finner og hollændere, der lige er gået ud af skolen, slår universitetskandidater fra andre EU-lande.

Resultaterne understreger behovet for at forbedre uddannelser i hele EU for at sikre, at alle europæere har de færdigheder, de skal bruge i et moderne samfund.

Livsudsigter

Færdigheder betyder meget for livsudsigterne. Folk med mange færdigheder kan ikke bare se frem til bedre betalte og mere spændende job. De har også bedre chancer for et sundt liv, og de er mere tillidsfulde end folk med ringe færdigheder, viser undersøgelsen.

Det har øget frygten for en "spiral af ringe færdigheder", hvor personer uden færdigheder udelukkes fra job og videreuddannelse. Det betyder igen, at de ikke får mulighed for at udvikle den viden, de skal bruge for at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Undersøgelsen tyder på, at det allerede er ved at ske. Personer med de dårligste læse- og skrivefærdigheder er nemlig dobbelt så hårdt ramt af arbejdsløshed som befolkningen under et.

Hvad gør EU ved det?

EU har startet en række initiativer for at hjælpe europæere med at forbedre deres færdigheder. Et initiativ for at åbne uddannelsessystemerne skal forbedre europæernes it-færdigheder, mens Erasmus+ støtter projekter, som udvikler og forbedrer voksnes færdigheder, f.eks. læse-, skrive- og regnefærdigheder og problemløsning i et it-miljø.

Et nyt online-redskab giver brugerne mulighed for at vurdere deres færdigheder og sammenligne dem med undersøgelsens resultater. Undersøgelsens konklusioner vil også hjælpe landene med at målrette investeringer fra Den Europæiske Socialfond, som giver penge til færdigheder og kurser.

Pressemeddelelse – EU-undersøgelse viser uddannelsesunderskud

Undersøgelse af voksnes færdigheder – Spørgsmål og svar English

Undersøgelse af voksnes færdigheder (OECD) Englishfrançais

Pressemeddelelse – Åbning af uddannelsessektoren

Erasmus+

Europæisk uddannelse åbnes mod verden

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links