Sti

Bedre digital undervisning i Europa - 26/09/2013

EU-kommissær Neelie Kroes og Androulla Vassiliou med skoleelev ved pressekonference

Et nyt EU-initiativ skal give unge de computerfærdigheder, de har brug for for at klare sig godt i det 21. århundrede.

I 2020 vil mere end 90 % af alle job i Europa kræve computerfærdigheder, hvilket afspejler den stadigt stigende rolle, teknologien spiller i vores liv. Alligevel har mange skoler og universiteter ikke ressourcer, internetadgang eller udstyr til at følge med denne udvikling.

For at komme dette til livs og sikre, at europæerne er i stand til at konkurrere i den digitale tidsalder har EU lanceret et initiativ til at gøre uddannelsessystemerne mere åbne. Det fokuserer på at give studerende, organisationer og lærere adgang til flere ressourcer og forbedre it-infrastrukturen og internetadgangen på skolerne.

Udfordringen med manglen på it-færdigheder tages op

Det nye EU-initiativ er led i en større EU-plan, der skal forbedre it-færdighederne i Europa. På trods af den voksende rolle, digital teknologi spiller i vores samfund, er det begrænset, hvor mange af os der forstår teknologien bag vores smartphones og bærbare computere. I forbindelse med lanceringen af den nye strategi udtale EU's kommissær for uddannelse, Androulla Vassiliou: "Det er ikke nok at forstå, hvordan man bruger en app eller et program. Vi har brug for unge mennesker, der kan finde ud af at lave dem selv." Initiativet skal give de unge de nødvendige færdigheder til at finde job i fremtiden og sikre det europæiske jobmarked kreative og driftige folk.  

Åbne uddannelsessystemer i Europa

Et af de konkrete værktøjer, Kommissionen præsenterer, er det nye website Open Education Europa. Det vil give studerende, lærere og den brede offentlighed mulighed for frit at bruge og dele digitale ressourcer. Alt undervisningsmateriale, som fremstilles med støtte fra EU, vil være frit tilgængeligt for brugere af sitet. Sitet vil også byde på en platform for lærere og studerende, hvor de kan drøfte og fremme bedre anvendelse af den digitale teknologi i undervisningen og udveksle bedste praksis.

Initiativet om at gøre uddannelsessystemerne åbne tager også fat om andre spørgsmål inden for digital undervisning i Europa. Der vil blive givet mere støtte til at uddanne undervisere i, hvordan de bruger den digitale teknologi i klasseværelset og til at forbedre adgangen til bredbånd og it-faciliteter på skoler og universiteter.

Mere åbne uddannelsessystemer – mere innovation og flere digitale færdigheder på skoler og universiteter

Europæiske uddannelsessystemer åbnes op for verden

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links