Cale de navigare

Transmisiile pe internet – consultare publică - 25/04/2013

Streamingul video le oferă utilizatorilor de internet o gamă mai variată de programe TV şi filme. Avem nevoie de părerea dumneavoastră despre abordarea europeană, astfel încât toată lumea să aibă de câştigat.

Tot mai multe persoane aleg să urmărească emisiuni şi filme pe televizoare conectate la internet, calculatoare, laptopuri, tablete, smartphone-uri şi console de jocuri. Astfel pot vedea ce doresc, când doresc şi unde doresc.

Însă societăţile clasice de radiodifuziune şi televiziune spun că furnizorii de asemenea servicii pe internet nu se supun aceloraşi reguli şi aceluiaşi regim de supraveghere, ceea ce îi pune, în mod incorect, într-o poziţie avantajoasă.

Comisia recunoaşte că există o problemă şi consideră că este nevoie de o abordare comună la nivelul UE, care să le garanteze consumatorilor servicii mai bune şi mai variate, la preţuri echitabile.

Înainte de a face propuneri, Comisia doreşte să vă ceară părerea prin intermediul unei consultări publice English cu titlul „Pregătirea pentru convergenţa deplină a lumii audiovizuale: creşterea, creaţia şi valorile”. Puteţi face comentarii pe marginea întrebărilor din documentul de dezbatere DeutschEnglishfrançais până la sfârşitul lui august 2013. Documentul conţine aspecte care trebuie analizate, printre care se numără:

  • sprijinirea societăţilor europene de televiziune şi radiodifuziune pentru a face mai bine faţă concurenţei internaţionale (în special din partea SUA)
  • protejarea valorilor şi principiilor europene - libertatea presei, protecţia copiilor, accesibilitatea pentru utilizatorii cu dizabilităţi, etc.
  • promovarea unor standarde comune astfel încât utilizatorii să aibă acces la transmisii digitale şi conţinut audiovizual de oriunde din UE
  • finanţarea filmelor, a emisiunilor TV şi a altor conţinuturi audiovizuale
  • intervenţie publică pentru stimularea unui sector audiovizual deschis şi diversificat.

Trecerea la transmisiile pe internet face deja obiectul unor discuţii în mai multe ţări din UE şi în Parlamentul European.

Diversele dezbateri ar putea conduce la adoptarea unor norme diferite de către statele membre şi ar împiedica dezvoltarea pieţei. Astfel, consumatorii nu ar mai putea să beneficieze de cel mai bun acces posibil.

Iată de ce ar fi logic să aplicăm cât mai curând o politică europeană comună în acest domeniu. Deocamdată Comisia nu are o opţiune clară, dar va lua în calcul toate posibilităţile înainte de a-şi înainta propunerile. Una din variante ar fi actualizarea normelor UE cu privire la serviciile audiovizuale English .

Comisia a lansat recent şi alte consultări publice pe teme similare: pluralismul şi libertatea mijloacelor de informare în masă English şi independenţa autorităţilor de reglementare English în domeniul mass-media audiovizuale. Puteţi participa la aceste consultări până la data de 14 iunie 2013.

Mai multe despre serviciile audiovizuale English

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile