Cale de navigare

Festivaluri europene de ţinută - 06/08/2012

Spectatori bătând din palme în timp ce privesc scena © UE

Vara este momentul cel mai propice pentru a profita de oferta culturală europeană, de la muzică modernă şi clasică până la teatru şi balet.

Deşi vara se apropie de sfârşit, festivalurile sunt în toi.

Puteţi prinde ultima săptămână (din cele cinci) a Festivalului internaţional de dans ImPulsTanz DeutschEnglish de la Viena, la care participă mii de dansatori şi coregrafi profesionişti din întreaga lume. Festivalul se încheie la data de 12 august, după cinci săptămâni de spectacole.

În Slovenia, în perioada 23 august-2 septembrie, Festivalul Mladi Levi Englishslovenščina propune un amestec de teatru şi dans. Este un eveniment binecunoscut, care a contribuit deja la promovarea unor tinere talente din teatrul contemporan progresiv.

La Utrecht, în Olanda, Gaudeamus Muziekweek EnglishNederlands prezintă, între 2 şi 9 septembrie, muzică modernă şi creaţiile unor compozitori tineri.

Anul acesta, Festivalul internaţional de literatură DeutschEnglish de la Berlin (4-15 septembrie) reuneşte autori din toată lumea, care oferă lecturi şi discută despre arta lor.

Următoarea oprire pe linie muzicală este Punkt English , care are loc în Kristiansand, Norvegia, în perioada 6-8 septembrie. Evenimentul poartă amprenta legendarului Brian Eno, directorul artistic din acest an. Alegerile sale merg de la muzicieni avangardişti precum cei de la Cyclobe până la Malian Guimba Kouyaté.

Dacă v-aţi hotărât să plecaţi în vacanţă mai târziu, Festivalul Steirischer Herbst DeutschEnglish din Austria (21 septembrie-14 octombrie) vă oferă o îmbinare fascinantă de teatru, dans, arhitectură, film, muzică, artă şi literatură.

Pentru teatru puteţi merge şi în Slovacia, la Nitra, unde în perioada 21-26 septembrie are loc Festivalul internaţional de teatru Englishslovenčina . Trupe din Republica Cehă, Croaţia, Ungaria, Germania, Polonia, România, Rusia, Slovenia, Regatul Unit şi Slovacia vor interpreta 20 de piese pe tema vinovăţiei şi a inocenţei.

Capitale culturale

Anul acesta, capitalele culturale europene DeutschEnglishfrançais – Guimarães (Portugalia) şi Maribor (Slovenia) – găzduiesc o serie întreagă de evenimente care pun în lumină bogăţia partimoniului lor cultural. Merită să le includeţi în programul dumneavoastră!

Guimarães îşi pune în evidenţă centrul istoric, inclus în patrimoniul mondial UNESCO, în timp ce Maribor se axează pe relaţia cu oraşe din zonă, pentru a exprima împreună „energia artei şi a culturii”.

În sprijinul culturii

Festivalurile şi evenimentele culturale menţionate sunt doar câteva dintre manifestările care au loc în Europa în această perioadă. Multe dintre ele sunt finanţate prin programele „Cultură” şi „Media” ale UE, care contribuie la promovarea dialogului intercultural şi încurajează mobilitatea artiştilor şi a lucrărilor de artă în Europa.

Mai multe evenimente pe site-ul European Festivals Association Englishfrançais

Mai multe informaţii despre programele culturale şi de conservare a patrimoniului european DeutschEnglishfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile