Navigointipolku

Festivaalikesä jatkuu - 06/08/2012

Yleisö taputtaa käsiään korkealla ilmassa lavalla esiintyjille © EU

Euroopan kesässä on tarjolla kulttuuria moneen makuun, mm. teatteria, tanssia sekä klassista ja modernia musiikkia.

Kesä on pian lopuillaan, mutta Euroopassa riittää vielä runsaasti festivaalitarjontaa.

Wienin kansainvälinen tanssifestivaali DeutschEnglish jatkuu 12. elokuuta saakka. Viisi viikkoa kestävä tapahtuma tuo yhteen tuhansia tanssijoita ja koreografeja.

Etelänaapurissa Sloveniassa järjestetään loppukuusta (23. elokuuta – 2. syyskuuta) Ljubljanan vuotuinen Mladi Levi -festivaali Englishslovenščina , joka tarjoaa mielenkiintoisen valikoiman tanssia ja teatteria. Festivaali tuo esiin erityisesti progressiivisen nykyteatterin nuoria lupauksia.

Musiikin ystäviä kiinnostaa Alankomaiden Utrechtissä 2.–9. syyskuuta järjestettävä Gaudeamus Muziekweek EnglishNederlands , joka esittelee nuoria säveltäjiä ja uutta musiikkia eri maista.

Berliinin kansainvälisillä kirjallisuusfestivaaleilla DeutschEnglish (4.–15. syyskuuta) on mahdollisuus kuulla satoja kirjailijoita erilaisissa luento- ja keskustelutilaisuuksissa.

Musiikkia on tarjolla myös Norjan Kristiansandissa, jossa järjestetään 6.–8. syyskuuta Punkt English -festivaali. Taiderockin legenda Brian Eno on festivaalin tämän vuoden taiteellinen johtaja. Hänen festivaalivalintojaan ovat mm. avantgardeduo Cyclobe ja malilainen Guimba Kouyaté.

Itävallassa järjestetään syksymmällä Steirischer Herbst DeutschEnglish -festivaali (21. syyskuuta – 14. lokakuuta), jonka monipuolinen tarjonta ulottuu teatterista tanssiin, arkkitehtuuriin, elokuvaan, musiikkiin, kuvataiteisiin ja kirjallisuuteen.

Teatteria voi nähdä myös Slovakian Nitrassa 21.–26. syyskuuta järjestettävillä kansainvälisillä teatterifestivaaleilla Englishslovenčina . Syyllisyyden ja viattomuuden teemojen ympärille kietoutuvan ohjelmiston 20 esityksen tekijät tulevat Tšekistä, Kroatiasta, Unkarista, Saksasta, Puolasta, Romaniasta, Venäjältä, Sloveniasta, Britanniasta ja Slovakiasta.

Kulttuuripääkaupungit

Euroopan tämän vuoden kulttuurikaupungit DeutschEnglishfrançais ovat Guimarães (Portugali) ja Maribor (Slovenia). Monissa erilaisissa tapahtumissa esitellään kaupunkien rikasta kulttuuriperintöä. Ohjelmasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Guimarães tuo esiin erityisesti historiallista kaupunkikeskustaansa, joka on Unescon maailmanperintökohde. Maribor laajentaa ohjelmaa alueen muiden kaupunkien muodostamaan verkostoon teemanaan taiteen ja kulttuurin energia.

Tukea kulttuurille

Edellä mainitut tapahtumat ovat vain osa Euroopassa järjestettävistä festivaaleista ja kulttuuritapahtumista. Monet hankkeet saavat rahoitusta EU:n kulttuuri- ja mediaohjelmista, joilla edistetään kulttuurienvälistä vuoropuhelua ja tuetaan taiteilijoiden ja taideteosten liikkuvuutta ympäri Eurooppaa.

Lisätietoa eri tapahtumista European Festivals Association -sivustolta Englishfrançais

Lisätietoa EU:n kulttuuriperintöohjelmista DeutschEnglishfrançais

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä