Sti

Europas fantastiske festivaler - 06/08/2012

Publikum klapper over hovedet ved scene © EU

Klassisk og moderne musik, dans og teater – det er sommer og tid til at nyde al den kultur, Europa byder på.

Der venter ikke kun flere sommeruger forude, men også masser af festivaler.

Du kan tage til Wiens internationale dansefestival DeutschEnglish , som byder på tusindvis af professionelle dansere og koreografer fra hele verden. Festivalen varer i fem uger og slutter den 12. august.

Du kan også tage til Slovenien og opleve en blanding af dans og teater på den årlige Mladi Levi-festival Englishslovenščina i Ljubljana (23. august til 2. september). Den er kendt for at lancere unge talenter inden for moderne og progressivt teater.

Fra 2. til 9. september byder den hollandske by Utrecht på Gaudeamus Muziekweek EnglishNederlands med en international blanding af unge komponister og ny musik.

Årets internationale litteraturfestival DeutschEnglish i Berlin (4.-15. september) er vært for over 150 forfattere fra hele verden, som læser højt og fortæller om deres fag.

Et andet stop på musikruten er Punkt English , som løber af stabelen i Kristiansand i Norge, 6.-8. september. I år er den britiske musiker og multikunstner Brian Eno kunstnerisk direktør. Han har bl.a. valgt avantgardemusikerne Cyclobe og Guimba Kouyaté fra Mali.

Hvis du rejser senere på året, byder festivalen Steirischer Herbst DeutschEnglish (21. september-14. oktober) på en spændende blanding af teater, dans, arkitektur, film, musik, kunst og litteratur.

Og der sker også noget på de skrå brædder på den internationale teaterfestival Englishslovenčina i Nitra i Slovakiet, 21.-26. september. Der kommer grupper fra Tjekkiet, Kroatien, Ungarn, Tyskland, Polen, Rumænien, Rusland, Slovenien, Storbritannien og Slovakiet, som deltager i 20 forestillinger. Temaet er skyld og uskyld.

Europæiske kulturbyer

Årets europæiske kulturbyer DeutschEnglishfrançais – Guimarães (Portugal) og Maribo (Slovenien) – er vært for en lang række begivenheder, der sætter fokus på deres kulturarv. Helt klart et besøg værd.

Guimarães sætter spot på den historiske bymidte, som er verdenskulturarv under UNESCO, mens Maribor lægger vægt på at netværke med andre byer i området for at udtrykke "energien i kunst og kultur".

EU's kulturstøtte

Dette er blot nogle af Europas festivaler og kulturarrangementer. Flere af dem får støtte fra EU's kultur- og medieprogrammer, som skal fremme dialogen på tværs af kulturer, få kunstværker ud til et større publikum og skabe øget bevægelighed for kunstnere i hele EU.

Find en festival i nærheden – European Festivals Association Englishfrançais

Mere om EU's kulturprogrammer DeutschEnglishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links