Navigointipolku

Eurooppalaisen eSkills-viikon (26.–30.3.) tavoitteena on innostaa nuoria tietotekniikan alalle.

Tieto- ja viestintätekniikan ala kasvaa edelleen Euroopassa talouskriisistä huolimatta. Ala työllistää yhä enemmän väkeä, mutta vuodesta 2005 tietotekniikan alalta valmistuneiden määrä on laskenut.

Euroopassa ei yksinkertaisesti valmistu riittävästi tietotekniikan osaajia kaikkiin alan uusiin työtehtäviin. Työntekijäpulan johdosta komissio arvioi, että tietotekniikan alalla jää vuonna 2015 jopa 700 000 työpaikkaa täyttämättä.

Eurooppalainen eSkills-viikko on osa komission strategiaa, jolla kannustetaan nuoria kouluttautumaan tietotekniikan alan ammatteihin, ja siten huolehditaan EU:n digitaalitalouden säilymisestä kilpailukykyisenä.

Viikon aikana järjestetään kaikissa EU-maissa tilaisuuksia, kuten koulutus- ja tiedotustapahtumia sekä konferensseja, joissa esitellään alan monia mahdollisuuksia.

Esimerkiksi Helsingissä järjestetään 29.3. NosturIT-festari, jolla halutaan tutustuttaa lukiolaisia IT-alan ja e-osaamisen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Samana päivänä järjestetään samantyyppinen tapahtuma myös Isossa-Britanniassa Glasgow'ssa. Dublinissa teollisuusjohtajat tapaavat tänään nuoria ja kertovat heille IT-taitojen hyödyllisyydestä.

Alankomaissa pyritään lisäämään tietoa IT-alan ammateista kouluvierailujen ja tietokonesovelluksen kehittämiskilpailun avulla.

Nuorilla on mahdollisuus päästää luovuutensa ja kykynsä valloilleen "Project Passion" -nimisessä kilpailussa, johon voi osallistua 30.6.2012 asti.

Kaikkien on hallittava tietotekniikkaa

Tieto- ja viestintäteknisiä taitoja tarvitaan monissa ammateissa. Arvioiden mukaan vuonna 2015 jonkinlaisia viestintäteknisiä taitoja tarvitaan 90 prosentissa kaikista työtehtävistä.

Komission pitkän aikavälin strategian toimiin kuuluu tietotekniikan alan koulutusta ja e-taitoja ja -ammatteja esittelevän portaalin English perustaminen.

EU-maissa pyritään suunnittelemaan tieto- ja viestintätekniikan koulutusohjelmia yhteistyössä alan yritysten kanssa.

IT-alan osuus Euroopan bruttokansantuotteesta on noin 5 prosenttia, ja sen synnyttämien markkinoiden arvo on noin 660 miljardia euroa vuodessa.

eSkills-viikko Facebookissa English ja Twitterissä

Lisää EU:n tietotekniikan alan toimintapolitiikasta

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä