Sti

Find ud af, hvordan du får fingrene i et af de tusindvis af it-job i Europa under den europæiske uge for e-færdigheder (26.-30. marts).

Europas informations- og kommunikationsteknologiske industri (ikt) har fortsat sin vækst på trods af den økonomiske krise. Men selv om industrien har øget sin arbejdsstyrke i de senere år, er antallet af kandidater på området faldet.

Kort sagt producerer Europa ikke nok faglærte it-folk til det stigende antal job, industrien skaber. Manglen betyder, at hele 700 000 it-stillinger vil være ubesatte i 2015, siger Kommissionen.

Den europæiske uge for e-færdigheder indgår i Kommissionens strategi om at lokke unge til at tage de uddannelser, de skal bruge for at få job i sektoren, og dermed bevare konkurrencedygtigheden i EU's digitale økonomi.

Kurser, informationsdage og konferencer i alle EU-lande fremhæver i ugens løb, hvor mange muligheder der er på dette område.

Som eksempel kan nævnes en række arrangementer i Storbritannien, herunder en karrieremesse i Glasgow den 29. marts. I Dublin holder industriledere taler i dag for at få unge til at forbedre deres ikt-færdigheder.

Holland styrker kendskabet til karrierer inden for teknologi ved at lade industrifolk besøge skoler og afholde en konkurrence om at skabe en softwareapplikation.

Når ugen for e-færdigheder er gået, vil unge stadig kunne vise, hvad de har talent for, i konkurrencen Project Passion, som kører frem til den 30. juni.

Alle har brug for it-færdigheder

Også i andre sektorer er der brug for it-færdigheder i mange forskellige job. I 2015 forventes 90 % af alle job at kræve et vist kendskab til it.

Kommissionens langsigtede strategi for at dække efterspørgslen omfatter støtte til specialuddannelser og en portal for e-færdigheder og -karrierer English .

EU-landenes regeringer har også taget udfordringen op og er ved at udarbejde uddannelsesprogrammer for e-færdigheder i samarbejde med ikt-virksomheder.

Ikt-industrien skaber 5 % af Europas BNP og har en årlig omsætning på 660 mia. euro (4 900 mia. kroner).

Følg den europæiske uge for e-færdigheder på Facebook English og Twitter

Mere om EU's politik for informationsteknologi

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links