Sökväg

Rösta fram din favoritartist - 03/11/2011

Affisch om publikpriset – European Border Breakers 2012

Nu har du chansen att rösta fram din favorit bland vinnarna av EU:s musikpris Ebba 2012.

Priset European border breakers awards (Ebba) delas ut till europeiska soloartister eller grupper inom pop, rock, soul och elektronisk musik. Priset går till artister som har nått stora framgångar i Europa med sitt första internationella album.

Vinnarna av 2012 års Ebbapris är Elektro Guzzi (Österrike), Selah Sue (Belgien), Agnes Obel (Danmark), Ben l'Oncle Soul (Frankrike), Boy (Tyskland), James Vincent McMorrow (Irland), Afrojack (Nederländerna), Alexandra Stan (Rumänien), Anna Calvi (Storbritannien) och Swedish House Mafia (Sverige).

Swedish House Mafia är en svensk houseproducent- och dj-grupp som spelat tillsammans i över fem år. Den belgiska vinnaren Selah Sue är bara 22 år, men har redan sjungit på flera europeiska musikfestivaler och samarbetat med flera världsartister.

Publiken kan nu utse sin favorit bland vinnarna. Du kan rösta på nätet English mellan den 1 november och den 31 december och har då också chans att få en inbjudan till prisutdelningen. Förra året gick publikpriset till det tyska coverbandet The Baseballs.

Priserna delas ut den 11 januari nästa år vid en gala som sänds i radio och tv i hela Europa. Prisutdelningen äger rum i samband med musikfestivalen Eurosonic Noorderslag i Nederländerna. Festivalen lockar varje år omkring 300 artister och tusentals människor i musikbranschen. De kända artisterna Saint Lu, Zaz och Stromae finns med den här gången.

Ebbapriset finansieras av EU:s kulturprogram och delas ut för nionde gången. Tanken med priset är att uppmärksamma den europeiska popmarknaden och uppmuntra unga artister att släppa sina album utomlands. Vinnarna väljs ut på grundval av skivförsäljning, speltid i radio och omröstningar som organiseras av radiostationer och musikfestivaler i Europa.

EU:s kulturprogram DeutschEnglishfrançais

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar