Kruimelpad

Europese artiesten die uw stem verdienen - 03/11/2011

Stem mee voor de publieksprijs van de European Border Breakers Awards 2012

De tien winnaars van de European Border Breakers Awards 2012 zijn bekend. Nu mag het publiek zijn favoriete act kiezen.

Ieder jaar gaan de European Border Breakers Awards naar de Europese zangers, zangeressen en bands die meteen met hun eerste album in het buitenland veel succes hebben geboekt. Waaruit blijkt dat succes? Uit de verkoopcijfers natuurlijk, maar ook uit de airplay en de stemmen die radiozenders en Europese festivals hebben uitgebracht.

De tien EBBA-winnaars voor 2012 zijn: Elektro Guzzi (Oostenrijk), Selah Sue (België), Agnes Obel (Denemarken), Ben l'Oncle Soul (Frankrijk), Boy (Duitsland), James Vincent McMorrow (Ierland), Afrojack (Nederland), Alexandra Stan (Roemenië), Swedish House Mafia (Zweden) en Anna Calvi (UK).

Afrojack, de Nederlandse winnaar, is geen onbekende. Amper 24, maar al een project met David Guetta en een Grammy op zijn naam. Ook de carrière van de jonge Belgische Selah Sue (22) is indrukwekkend: van DWDD en Dour tot de Lokerse Feesten en Lowlands, maar ook optredens in Engeland, Frankrijk en Hongarije en als support act bij de grootste namen.

Alle winnaars krijgen op 11 januari 2012 hun award tijdens een ceremonie die overal in Europa live op radio en tv wordt uitgezonden.

Het laatste woord is aan het publiek, dat zijn favoriete artiest of band mag aanduiden. Iedereen kan online stemmen English van 1 november tot 31 december. Wie meedoet, maakt kans op een uitnodiging voor de prijsuitreiking. Vorig jaar ging de EBBA-publieksprijs naar The Baseballs uit Duitsland, bekend van hun retro covers.

De prijsuitreiking vindt plaats in Groningen tijdens Eurosonic Noorderslag. Naar dat Europese showcasefestival komen meer dan 300 artiesten en duizenden professionals uit de muziekindustrie. Met acts als Baskerville, Blaudzun, School is Cool en Amatorski lijkt Eurosonic 2012 bij voorbaat geslaagd.

De European Border Breakers Awards worden gefinancierd uit het Cultuurprogramma van de Europese Unie. De prijzen worden al voor de negende keer uitgereikt. Ze zetten de Europese muziekmarkt in de kijker en moedigen beginnende artiesten aan om het ook over de grens te proberen.

Het Cultuurprogramma van de Europese Unie DeutschEnglishfrançais

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links