Navigointipolku

Anna äänesi eurooppalaiselle suosikkiartistillesi - 03/11/2011

EBBA-palkinnon 2012 yleisöäänestyksen mainosuliste

Vuoden 2012 EBBA-musiikkipalkinnon (European Border Breakers Awards) voittajat on julkistettu. Myös yleisö saa äänestää omaa suosikkiaan.

EBBA-palkintojen tarkoituksena on antaa tunnustusta kymmenelle eurooppalaiselle artisti- tai yhtyetulokkaalle, jonka ensimmäinen kansainvälinen pop-, rock-, soul- tai elektroalbumijulkaisu on menestynyt myös esiintyjän kotimaan ulkopuolella. Valinnassa otetaan huomioon levyjen myynnin määrä ja radiosoitto sekä eurooppalaisten radioasemien ja musiikkifestivaalien antamat äänet.

Vuoden 2012 EBBA-palkinnon saajat ovat Afrojack (Alankomaat), Selah Sue (Belgia), James Vincent McMorrow (Irlanti), Elektro Guzzi (Itävalta), Ben l'Oncle Soul (Ranska), Alexandra Stan (Romania), Swedish House Mafia (Ruotsi), Boy (Saksa), Agnes Obel (Tanska) ja Anna Calvi (Yhdistynyt kuningaskunta).

Suomessa tuoreista palkituista on kiinnostusta herättänyt erityisesti englantilainen Anna Calvi, joka esiintyi kesällä Ruisrockissa ja lokakuussa Helsingissä. Myös Alexandra Stan ja Elektro Guzzi ovat vierailleet Suomessa kuluneena vuonna. Länsinaapurin Swedish House Mafia on noussut Suomenkin tanssilistoille.

Artistit saavat palkintonsa 11. tammikuuta 2012 järjestettävässä tilaisuudessa, jonka taltiointi esitetään monien Euroopan maiden tv- ja radiokanavilla.

Yleisö saa äänestää artisteista ja yhtyeistä oman suosikkinsa. Äänensä EBBA-sivustolla English 1.11.–31.12.2011 antaneiden kesken arvotaan pääsylippuja palkintotilaisuuteen. Vuoden 2011 yleisöpalkinnon sai saksalainen retrorocktrio The Baseballs.

Palkintotilaisuus järjestetään Eurosonic Noorderslag -festivaalin yhteydessä Hollannin Groningenissa. Eurooppalaisen musiikin showcase-festivaalilla esiintyy lähes 300 artistia ja yhtyettä, ja se kokoaa yhteen yli 2 500 musiikkialan ammattilaista. Vuoden 2011 EBBA-voittajista paikalle saapuvat tänä vuonna ainakin Saint Lu, Zaz ja Stromae.

EBBA-palkintoja rahoitetaan EU:n kulttuuriohjelmasta. Nyt yhdeksättä kertaa jaettavilla palkinnoilla tuodaan esiin Euroopan musiikin laajaa kirjoa ja tuetaan nuorten artistien pääsyä kansainvälisille markkinoille.

EU:n kulttuuriohjelma DeutschEnglishfrançais

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä