Διαδρομή πλοήγησης

Οι καλλιτέχνες της Ευρώπης στο προσκήνιο - 03/11/2011

Αφίσα που καλεί το κοινό να ψηφίσει για το "Βραβείο Προτίμησης του Κοινού" στο πλαίσιο των μουσικών βραβείων "European Border Breakers" 2012

Το κοινό καλείται να ψηφίσει τον καλλιτέχνη που προτιμά ανάμεσα στους 10 νικητές των βραβείων "European Border Breakers 2012".

Τα βραβεία "European Border Breakers" απονέμονται σε ευρωπαίους τραγουδιστές και συγκροτήματα που παίζουν ποπ, ροκ, σόουλ ή ηλεκτρονική μουσική και των οποίων το πρώτο άλμπουμ γνώρισε επιτυχία έξω από τα σύνορα της πατρίδας τους. Οι νικητές επιλέγονται με βάση τις πωλήσεις του άλμπουμ τους, τη συχνότητα μετάδοσης των τραγουδιών τους και τις ψήφους των ραδιοφωνικών σταθμών και των ευρωπαϊκών φεστιβάλ.

Οι 10 νικητές για το 2012 είναι: Elektro Guzzi (Αυστρία), Selah Sue (Βέλγιο), Agnes Obel (Δανία), Ben l'Oncle Soul (Γαλλία), Boy (Γερμανία), James Vincent McMorrow (Ιρλανδία), Afrojack (Ολλανδία), Alexandra Stan (Ρουμανία), Swedish House Mafia (Σουηδία) και Anna Calvi (Ηνωμένο Βασίλειο).

Οι νικητές από τη Γαλλία και το Βέλγιο αντιπροσωπεύουν τη μουσική σόουλ. Ο Ben l’Oncle Soul έγινε γνωστός χάρη στις διασκευές παλαιότερων κομματιών, ενώ στη συνέχεια γοήτευσε το κοινό με τραγούδια που έγραψε ο ίδιος. Η νεαρή Βελγίδα Selah Sue, ηλικίας μόλις 22 ετών, έχει ήδη πάρει μέρος σε πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ και έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής.

Όλοι οι καλλιτέχνες θα παραλάβουν τα βραβεία τους στις 11 Ιανουαρίου σε ειδική τελετή που θα μεταδοθεί από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς όλης της Ευρώπης.

Το κοινό θα βάλει την τελευταία πινελιά ψηφίζοντας τον τραγουδιστή ή το συγκρότημα της προτίμησής του. Η ηλεκτρονική English ψηφοφορία θα διεξαχθεί από την 1η Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ θα μοιραστούν προσκλήσεις για την τελετή απονομής των βραβείων. Πέρυσι το βραβείο προτίμησης του κοινού κέρδισε το γερμανικό συγκρότημα "The Baseballs" για τις ρετρό διασκευές τους.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Eurosonic Noorderslag. Το φεστιβάλ αυτό προβάλλει την ευρωπαϊκή μουσική βιομηχανία και φιλοξενεί κάθε χρόνο γύρω στους 300 καλλιτέχνες αλλά και χιλιάδες επαγγελματίες του μουσικού κλάδου. Οι Saint Lu, Zaz και Stromae, που κέρδισαν το βραβείο το 2011, έχουν ήδη δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν.

Τα βραβεία "European Border Breakers" χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα "Πολιτισμός" της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φέτος είναι η ένατη χρονιά που απονέμονται. Στόχος τους είναι να αναδείξουν την ύπαρξη μιας αληθινής μουσικής αγοράς στην Ευρώπη και να ενθαρρύνουν τους νέους καλλιτέχνες να προωθούν τη μουσική τους έξω από τα σύνορα της χώρας τους.

Πρόγραμμα "Πολιτισμός" της Ευρωπαϊκής Ένωσης DeutschEnglishfrançais

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι