Навигационна пътека

Европейски певци търсят гласове - 03/11/2011

Афиш, призоваващ към гласуване за „Наградата на публиката“ – Награди „European Border Breakers“ 2012

Десетте лауреата на наградите „European Border Breakers“ 2012 вече са известни. Публиката се приканва да избере свой любимец.

Наградите „European Border Breakers“ се присъждат на европейски поп, рок, соул или електронни изпълнители и групи, чийто първи албум е постигнал успех извън границите на собствената им държава. Сред критериите за избор са броят на продажбите, честотата на излъчванията в ефир и подкрепата на различни радио станции и европейски музикални фестивали.

Десетте победители за 2012 г. са: Elektro Guzzi (Австрия), Selah Sue (Белгия), Agnes Obel (Дания), Ben l'Oncle Soul (Франция), Boy (Германия), James Vincent McMorrow (Ирландия), Afrojack (Холандия), Alexandra Stan (Румъния), Swedish House Mafia (Швеция) и Anna Calvi (Англия).

Победителите от Франция и Белгия отдават чест на соул музиката. Ben l’Oncle Soul става известен със своите кавъри преди окончателно да покори публиката със свои собствени песни. Що се отнася до младата белгийка Selah Sue, която е едва на 22 години, тя вече е участвала в множество европейски музикални фестивали и е работила с редица известни личности от световната музикална сцена.

Всички изпълнители ще получат своята награда на 11 януари 2012 г. по време на церемония, която ще бъде излъчена по различни радио и телевизионни канали в Европа.

Последната дума ще бъде на публиката, която ще определи своя любим изпълнител или група. Гласуването онлайн English ще се проведе от 1 ноември до 31 декември, а участниците в него ще имат възможност да спечелят покани за церемонията по награждаването. Миналата година специалната награда на публиката получи германската група „The Baseballs“ за своите ретро кавъри.

Церемонията ще се проведе в Холандия по време на фестивала Eurosonic Noorderslag. Витрина на европейската музикална индустрия, на фестивала ежегодно присъстват близо 300 изпълнители и хиляди професионалисти от музикалния бранш. Лауреатите на наградите EBBA за 2011 г. Saint Lu, Zaz и Stromae вече са потвърдили своето присъствие.

Наградите „European Border Breakers“ се финансират от програмата за култура на Европейския съюз. Чествайки тази година своето девето издание, проявата е свидетел за съществуването на истински европейски музикален пазар и служи за стимул на младите изпълнители да търсят успех зад граница.

Програма „Култура“ на Европейския съюз DeutschEnglishfrançais

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки