Cale de navigare

Ziua europeană a limbilor, la a zecea aniversare - 23/09/2011

Puzzle completat parţial cu numele unor limbi © UE

Aflată la a zecea aniversare, Ziua europeană a limbilor va fi celebrată la data de 26 septembrie, printr-un festival muzical, recitaluri de poezie şi o conferinţă pe tema dezvoltării competenţelor lingvistice pentru o mai bună integrare pe piaţa muncii.

În fiecare an, la data de 26 septembrie, Europa celebrează multitudinea limbilor vorbite pe întregul continent. Încă de la prima ediţie, care a avut loc în 2001, Ziua europeană a limbilor a evidenţiat moştenirea lingvistică deosebit de bogată a Europei şi i-a încurajat pe cetăţeni să înveţe limbi străine.

Anul acesta, evenimentul îşi propune să ilustreze modalităţile prin care limbile străine pot deschide noi orizonturi şi oferi mai multe şanse profesionale persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

În fiecare ţară din UE se vor desfăşura manifestări organizate de birourile locale ale Direcţiei Generale Traduceri a Comisiei Europene DeutschEnglishfrançais :

  • Competenţe multilingve pentru succes profesional şi social în Europa Englishpolski (conferinţă, Varşovia (Polonia), 28–29 septembrie)
  • Eticheta lingvistică europeană - ceremonie de decernare a premiilor pentru proiecte inovatoare în domeniul predării şi învăţării limbilor străine (Varşovia, 28 septembrie)
  • Festival de muzică în diverse limbi, inclus în programul ediţiei din 2012 a Olimpiadei Culturale (Londra, 26 septembrie)
  • Masă rotundă dedicată modalităţilor prin care competenţele lingvistice pot contribui la integrarea imigranţilor (Berlin, 26 septembrie)
  • Recitaluri multilingve de poezie, susţinute de traducători şi artişti (Makašāni, Valmiera, Kuldīga şi Mežotne - Letonia, 19–22 septembrie)
  • Campanie de recrutare de către instituţiile europene a unor interpreţi vorbitori de limba olandeză - Bruxelles, Haga, începând cu 26 septembrie.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile