Navigációs útvonal

Nyelvek Európai Napja – tizedszer - 23/09/2011

Részben kitöltött keresztrejtvény, melynek soraiba különböző nyelvek nevét kell beírni © EU

Szeptember 26-án zenei rendezvény, felolvasóest, konferencia és sok más érdekes esemény várja az érdeklődőket a Nyelvek Európai Napján, melyet 10 éve minden esztendőben megünneplünk.

2001 óta minden évben megünnepeljük szeptember 26-át, a Nyelvek Európai Napját, melynek rendezvényei a kontinens nyelvi sokszínűségét állítják reflektorfénybe. A Nyelvek Európai Napja keretében megrendezett események a kezdetektől fogva két célt szolgálnak: egyrészt Európa gazdag nyelvi örökségére hívják a figyelmet, másrészt arra ösztönzik az embereket, hogy minél több idegen nyelvet sajátítsanak el.

Az idei rendezvények azt a témát járják körül, milyen új távlatokat nyit meg előttünk, és hogyan segíti az álláskeresők elhelyezkedését az idegen nyelvek ismerete.

Az érdeklődőket mindegyik tagországban különleges események várják, melyeket az Európai Bizottság Fordítási Főigazgatóságának tagállami irodái DeutschEnglishfrançais szerveznek meg a különböző helyszíneken. Az alábbiakban ezekből adunk közre néhányat:

  • Többnyelvűségi kompetenciák a szakmai és a társadalmi siker szolgálatában Európában Englishpolski című konferencia (Varsó, szeptember 28–29.)
  • Az innovatív nyelvtanulási és nyelvtanítási projekteket jutalmazó Európai Nyelvi Díj díjátadó ünnepsége (Varsó, szeptember 28.)
  • Nyelvi-zenei fesztivál, melynek megrendezésére a 2012-es kulturális olimpia keretében kerül sor (London, szeptember 26.)
  • Kerekasztal-beszélgetés a bevándorlók beilleszkedését segítő nyelvi készségekről (Berlin, szeptember 26.)
  • Felolvasóestek négy lett városban, melyeken fordítók és művészek különböző nyelveken verseket adnak elő (Lettország: Makašāni, Valmiera, Kuldīga és Mežotne, szeptember 19–22.)
  • Uniós toborzókampány holland anyanyelvű tolmácsok számára (Brüsszel és Hága, kezdőnap: szeptember 26.)

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek