Navigointipolku

Kielten päivää vietetään kymmenettä kertaa - 23/09/2011

Osittain täytetty kielten nimistä muodostuva sanaristikko © EU

Euroopan kielten teemapäivänä 26. syyskuuta eri maissa järjestetään kymmeniä kieliaiheisia tapahtumia, kuten konferensseja, näyttelyitä ja jopa musiikkifestivaali.

Euroopan kielten teemapäivää on vietetty vuosittain 26.9. jo vuodesta 2001. Päivän yhteydessä halutaan tuoda esiin Euroopan kielten kirjoa ja kieliperintöä sekä kannustaa ihmisiä opiskelemaan kieliä.

Tänä vuonna korostetaan erityisesti sitä, kuinka kielitaito avaa ovia ja auttaa työnsaannissa.

Teemapäivän tapahtumien järjestelyissä ovat mukana Euroopan komission käännöstoimen pääosaston paikallistoimistot DeutschEnglishfrançais . Monipuolista ohjelmaa on tarjolla kaikissa EU-maissa.

Suomen tapahtumat keskittyvät Tampereelle, jossa järjestetään kielikahvila ja monikielinen satutuokio kaupunginkirjastossa sekä minimessut Finlaysonin alueen Siperia-aukiolla. Helsingissä puolestaan voi tavata kääntäjiä Lost in translation -keskustelutilaisuudessa ja osallistua Kielitivoli-tapahtumaan.

Esimerkkejä muiden maiden tapahtumista:

  • Konferenssi: "Kielitaidon merkitys ammatillisen ja sosiaalisen menestymisen kannalta Euroopassa" Englishpolski (Varsova, Puola, 28.–29.9.2011)
  • Vuoden 2012 kulttuuriolympialaisiin kuuluva Language Music Festival (Lontoo, 26.9.2011)
  • Keskustelutilaisuus kielitaidon merkityksestä maahanmuuttajien kotoutumisessa (Berliini, 26.9.2011)
  • Kääntäjien ja muiden taiteilijoiden runonlausuntatilaisuuksia (Makašāni, Valmiera, Kuldīga ja Mežotne, Latvia, 19.–22.9.2011)
  • EU-toimielinten hollannin kielen tulkkien rekrytointikampanja (Bryssel ja Haag, 26.9.2011 alkaen).

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä