Διαδρομή πλοήγησης

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών συμπληρώνει 10 χρόνια - 23/09/2011

Σταυρόλεξο με τα ονόματα ορισμένων γλωσσών © EU

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 10ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, στις 26 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνουν φεστιβάλ μουσικής, ανάγνωση ποιημάτων και συνέδριο για τη γλωσσομάθεια και τις προοπτικές εύρεσης εργασίας.

Κάθε χρόνο, στις 26 Σεπτεμβρίου, η Ευρώπη γιορτάζει τις διάφορες γλώσσες που μιλούνται σε όλη την ήπειρο. Από το 2001, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών αναδεικνύει κάθε χρόνο την πλούσια γλωσσική μας κληρονομιά και ενθαρρύνει όλους να μαθαίνουν νέες γλώσσες.

Θέμα των φετινών εκδηλώσεων είναι πώς οι ξένες γλώσσες ανοίγουν νέους ορίζοντες και σας βοηθούν να βρείτε δουλειά.

Σε κάθε χώρα θα πραγματοποιηθούν ειδικές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από τα τοπικά παραρτήματα της Μεταφραστικής Υπηρεσίας της Επιτροπής σε όλη την ΕΕ DeutschEnglishfrançais , όπως :

  • Multilingual competences for professional and social success in Europe (Γλωσσικές δεξιότητες για επαγγελματική και κοινωνική επιτυχία στην Ευρώπη) Englishpolski (συνέδριο στη Βαρσοβία της Πολωνίας, 28–29 Σεπτεμβρίου).
  • European Language Label (τελετή βράβευσης καινοτόμων σχεδίων στον τομέα της διδασκαλίας και εκμάθησης ξένων γλωσσών, Βαρσοβία, 28 Σεπτεμβρίου).
  • Language Music Festival (Γλωσσικό Φεστιβάλ Μουσικής), στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας 2012 (Λονδίνο, 26 Σεπτεμβρίου)
  • Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τον ρόλο των γλωσσικών δεξιοτήτων στην ένταξη των μεταναστών (Bερολίνο, 26 Σεπτεμβρίου)
  • Ανάγνωση ποιημάτων από μεταφραστές και καλλιτέχνες σε διάφορες γλώσσες (Makašāni, Valmiera, Kuldīga and Mežotne, Λετονία, 19–22 Σεπτεμβρίου)
  • Εκστρατεία για την πρόσληψη ολλανδόφωνων διερμηνέων στα θεσμικά όργανα της ΕΕ (Βρυξέλλες - Χάγη, έναρξη 26 Σεπτεμβρίου).

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι