Sti

Oplev Europas kulturskatte - 15/09/2011

Logo for de europæiske kulturarvsdage © EU

De europæiske kulturarvsdage er efterårets store kulturelle begivenhed. 50 lande åbner dørene til mange enestående steder og monumenter. Det er en unik chance for at opleve Europas fælles kulturarv.

Kulturarvsdagene giver dig mulighed for at se velkendte steder som offentlige bygninger og museer i et helt nyt lys. Samtidig kan du udforske nye og usete steder, der ellers ikke er åbne for offentligheden. Det kan være slotte, herregårde, fabrikker og meget andet.

Kulturarven er et afgørende element i Europas kulturelle mangfoldighed og fælles historie. Tanken med den årlige begivenhed er at åbne folks øjne for Europas rige kulturskatte.

Kulturarvsdagene så dagens lys i 1999 og afholdes af EU og Europarådet i fællesskab. De oplever en stigende popularitet og tæller nu over 30 000 steder, som tiltrækker over 20 millioner besøgende hvert år.

Du kan komme på guidede rundture med forskellige temaer, høre spændende foredrag og opleve koncerter og teaterstykker. Du kan også deltage i en fotokonkurrence English om, hvem der kan tage de smukkeste billeder af europæiske kulturskatte. Alt sammen gode grunde til at udforske sit nærområde, sin by eller sin landsdel!

Dagene har forskellige temaer og afholdes på forskellige datoer i de 50 deltagerlande. I 2010 blev kulturarvsdagene i Danmark afholdt under overskriften "I krigens fodspor". I år har Danmark valgt ikke at deltage i kampagnen, men hvorfor ikke benytte lejligheden til at tage et smut til Europas hovedstad Bruxelles? Her sætter man i weekenden den 17.-18. september fokus på restaurering og bevaring og inviterer på spændende rundture i byens historiske gader.

Kulturdagene kulminerer med et forum i Polen den 10.-12. oktober. Her mødes politikere og kultureksperter for at drøfte kulturarvens værdi for Europas økonomi, særligt i krisetider.

De europæiske kulturarvsdage: arrangementerne i de forskellige lande Englishfrançais

Mere om EU's kulturstøtte DeutschEnglishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links