Sökväg

Festivaldags! - 01/08/2011

Publik lyssnar på två gitarrister på en scen © EU

Klassisk och modern musik, teater, foto eller dockteater - sommaren är full av festivaler där du kan upptäcka Europas kultur.

I augusti hålls en musikfestival i katalonska Torroella de Montgrí. Här kan du lyssna på klassisk musik Englishespañol hela månaden.

När du ändå är i Spanien får du inte missa den internationella konst- och kulturfestivalen Englishespañolfrançais i Santander som kombinerar tradition och avantgarde. I augusti är staden värd för musik-, dans- och teaterföreställningar.

Ett annat stopp för festivalälskare är Wien, där Europas största festival för modern dans DeutschEnglish pågår till den 14 augusti.

Sloveniens huvudstad Ljubljana bjuder på ett blandat program med internationell musik Englishslovenščina , dans, gatuteater och konstutställningar under två månader fram till den 7 september. Du kan lyssna på en Lisztkonsert en kväll och några dagar senare se rockmusikalen Hair.

Om du är i Belgien kan du gå på Walloniens festival med klassisk musik français som pågår i flera städer till den 16 oktober.

Du som gillar foto vill säkert besöka den årliga fotofestivalen Englishfrançais i franska Arles, där man ställer ut tusentals bilder från augusti till den 18 september.

Känner du för att vara lite mer intellektuell, åk till Modena i Italien och gå på filosofifestival italiano . Internationella tänkare från hela världen samlas den 16-18 september för 200 olika evenemang.

Den som gillar dockteater kan åka till Charleville Mézières i norra Frankrike och besöka den årliga internationella dockteaterfestivalen français den 16-25 september.

Kulturhuvudstäder

Estlands huvudstad Tallinn och finländska Åbo är väl värda ett besök. Båda är europeiska kulturhuvudstäder DeutschEnglishfrançais i år och har ett späckat kulturprogram.

Tallinn lyfter fram sitt medeltida arv och sin sjöfartshistoria, medan Åbos program betonar kulturens betydelse för både människor och miljön.

EU:s kulturstöd

Det här är bara några av Europas festivaler och kulturevenemang. Flera av dem får stöd från EU:s kultur- och mediaprogram, vilket bidrar till att främja dialog mellan kulturer, spridning av verk och ökad rörlighet för kulturarbetare i hela EU.

Hitta en festival - Europeiska festivalorganisationen Englishfrançais
Läs mer om EU:s kulturprogram DeutschEnglishfrançais

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar