Navigacijska pot

Bogata bera festivalov - 01/08/2011

Občinstvo posluša nastop dveh kitaristov © EU

Poletje v Evropi ponuja bogato bero festivalov klasične in moderne glasbe ter gledaliških, fotografskih in lutkarskih prireditev, torej priložnost za vsakogar, da se naužije evropske kulturne ponudbe.

Avgusta se lahko najprej podate v Torroella de Montgrí in se seznanite z bogato glasbeno tradicijo Katalonije. To špansko mesto ponuja klasične koncerte Englishespañol ves mesec.

Ko ste že v Španiji, lahko v Santanderu obiščete tudi Mednarodni festival umetnosti in kulture Englishespañolfrançais, na katerem se tradicionalna umetnost spogleduje z avantgardno. V avgustu mesto gosti glasbene, plesne in gledališče dogodke ter recitale.

Za ljubitelje festivalov je obvezna postaja tudi Dunaj, kjer do 14. avgusta poteka največji evropski festival sodobnega plesa DeutschEnglish .

Na mednarodni festival pa ni treba iti daleč, tudi v Ljubljani se lahko vse do 7. septembra udeležujete mednarodnih glasbenih dogodkov, plesnih prireditev in uličnega gledališča ter si ogledate umetnostne razstave. Po koncertu Lisztove glasbe se lahko že čez nekaj dni udeležite rockovskega muzikala Hair.

V več belgijskih mestih do 16. oktobra poteka valonski festival klasične glasbe français .

Ljubitelje fotografije vabi vsakoletni fotografski festival Englishfrançais v francoskem Arlesu, kjer si lahko od avgusta do 18. septembra ogledajo na tisoče slik.

Za vse, ki jih zanimajo bolj intelektualne zadeve, je na voljo festival filozofije italiano v italijanski Modeni. Misleci iz vsega sveta se bodo od 16. do 18. septembra preskusili na 200 dogodkih.

V francoskem mestu Charleville-Mézières se bodo predstavile lutke na vsakoletnem svetovnem lutkarskem festivalu français , ki bo potekal od 16. do 25. septembra.

Prestolnici kulture

Tudi estonski Talin in finski Turku sta pomembni postojanki na poletnem potovanju, saj sta evropski prestolnici kulture DeutschEnglishfrançais , zato ponujata številne dogodke.

Talin predstavlja svojo srednjeveško dediščino in pomorsko preteklost, Turku pa se osredotoča na pomen kulture za dobro počutje in varstvo okolja.

Podpora kulturi

Našteli smo samo nekaj festivalov in kulturnih dogodkov, ki se bodo to poletje zvrstili v evropskih mestih. Mnogi med njimi so prejeli sredstva iz evropskih programov, namenjenih kulturi in medijem, ki spodbujajo medkulturni dialog ter mobilnost umetnikov in umetniških del v Evropi.

Več dogodkov boste našli na spletni strani Evropskega združenja festivalov Englishfrançais
Več o evropskih programih za varovanje kulture in dediščine DeutschEnglishfrançais

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave