Kruimelpad

Een cultureel festijn! - 01/08/2011

Een publiek geniet van het spel van twee gitaristen © EU

Klassieke muziek, moderne muziek, theater, fotografie, poppenspel... de zomer is in Europa het festivalseizoen bij uitstek. Dé gelegenheid om te proeven van het beste dat dit content op cultureel gebied te bieden heeft.

In augustus wordt in Torroella de Montgrí de rijke Catalaanse muzikale traditie in de kijker gezet. De hele maand lang worden er klassieke concerten Englishespañol georganiseerd.

Terwijl u in Spanje bent, kunt u ook het internationale kunst- en cultuurfestival Englishespañolfrançais van Santander meepikken, waarop zowel traditionele kunst als avant-garde aan bod komen. Augustus staat er in het teken van concerten, dans, theater en opera.

Een ander festival niet te versmaden festival is Impuls Tanz, het grootste Europese festival voor moderne dans DeutschEnglish dat tot 14 augustus in Wenen loopt.

Ondertussen kunt u ook tot 7 september in de Sloveense hoofdstad Ljubljana genieten van een gevarieerd programma met internationale muziek Englishslovenščina , dans, straattheater en tentoonstelingen. De ene dag kunt u er een klassiek Liszt-concert bijwonen, de andere dag de rockmusical Hair.

In België vindt tot 16 oktober het Festival de Wallonie français plaats, met klassieke concerten in tal van steden en gemeenten.

Liefhebbers van fotografie kunnen hun hartje ophalen op het jaarlijks fotografiefestival Englishfrançais in Arles (Frankrijk), waar tot 18 september duizenden beelden te bewonderen zijn.

Voor wie de intellectuele toer wil opgaan, is er het filosofiefestival italiano van Modena. Denkers uit tal van landen gaan in die Italiaanse stad van 16 tot 18 september de confrontatie met elkaars ideeën aan op 200 evenementen.

Marionetten spelen dan weer de hoofdrol op het jaarlijks wereldfestival voor poppentheater français , dat van 16 tot 25 september in Charleville-Mézières loopt.

Culturele hoofdsteden

Tallinn (Estland) en Turku (Finland) verdienen allebei een bezoek en zijn dit jaar Culturele Hoofdsteden van Europa DeutschEnglishfrançais , met een zeer gevulde evenementenkalender.

Tallinn zet vooral zijn middelleeuwse geschiedenis en maritiem verleden in de kijker, terwijl het programma van Turku draait om het belang van cultuur voor welzijn en milieu.

Cultuur steunen

Dit zijn maar enkele voorbeelden van de overvloed aan festivals en culturele evenementen die in heel Europa plaatsvinden. Vele hiervan worden gesubsidieerd door de EU om de interculturele dialoog te promoten en kunstenaars en kunstwerken uit Europa meer bekendheid te geven.

Meer evenementen van leden van de European Festivals Association Englishfrançais
Meer over de EU-programma's voor erfgoed en cultuur DeutschEnglishfrançais

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links