Navigációs útvonal

Itt a fesztiválok ideje - 01/08/2011

Szabadtéri színpad, két gitáros előadóművészt hallgató közönséggel © EU

A nyár a fesztiválok évadja Európában - kontinensünk legjobb kulturális kínálatából válogathatunk a következő hetek folyamán, legyen szó komoly- vagy könnyűzenéről, színházról, fényképészetről vagy bábszínházról.

Torroella de Montgrí városában augusztusban Katalónia gazdag zenei hagyományával ismerkedhet meg a látogató. A település klasszikus koncertek Englishespañol hosszú sorával várja a közönséget egész hónapban.

Ha már Spanyolországban vagyunk, érdemes a santanderi nemzetközi művészeti és kulturális Englishespañolfrançais fesztiválra is ellátogatni, ahol a hagyományokat a és kortárs kultúrát kedvelők egyaránt találnak kedvükre való programot. A város zenei, színházi és táncelőadásoknak, valamint szólóesteknek ad otthont augusztus folyamán.

Bécs lehet a fesztiválrajongók következő célpontja: a legnagyobb európai kortárs táncfesztivál DeutschEnglish augusztus 14-éig tart.

Szlovénia fővárosa, Ljubljana a programok széles választékát kínálja két hónapon keresztül. A szeptember 7-ig tartó nemzetközi fesztiválon Englishslovenščina koncertek, táncelőadások, utcaszínházi játékok és kiállítások várják a látogatókat. Egyik este Liszt-koncerten, néhány nap múlva pedig a Hair rockzenei musicalen vehet részt a nagyérdemű.

Ha Ön Belgiumban tartózkodik, ne hagyja ki a Vallónia több városában folyó komolyzenei fesztivált français , amely október 16-án ér véget.

A fényképészet kedvelőinek Franciaország Arles városába érdemes ellátogatniuk, ahol az éves fotófesztiválon Englishfrançais szeptember 18-ig többezer képet nézhetnek meg.

Ha valaki intellektuális élményre vágyik, Modenában filozófiai fesztiválon italiano vehet részt, ahol a világ legkülönbözőbb tájairől érkező gondolkodók beszélgetését hallgathatja meg. Az olasz városban szeptember 16-a és 18-a között mintegy 200 eseményre kerül sor.

Franciaország Charleville-Mézières nevű városa szeptember 16-a és 25-e között rendezi meg a bábos világfesztivált français .

Kulturális fővárosok

Tallinnt (Észtország) és Turkut (Finnország) szintén érdemes felvenni úticéljaink közé - Európa idei két kulturális fővárosa DeutschEnglishfrançais bővelkedik az érdekesebbnél érdekesebb rendezvényekben.

Míg Tallinn középkori örökségét és tengeri múltját állítja reflektorfénybe, Turku programja arra összpontosít, milyen fontos a kultúra a jólét és a környezet szempontjából.

A kultúra támogatása

Mindez csupán ízelítő az Európa-szerte folyó fesztiválok és kulturális események kínálatából. Az EU kulturális és médiaprogramjai révén sok rendezvényt támogat - célja, hogy segítse a kultúrák közötti párbeszédet, és a művészek és a művészeti alkotások mobilitását Európában.

További események az Európai Fesztiválszövetség honlapján Englishfrançais
Bővebben az EU kulturális örökségvédelmi programjairól DeutschEnglishfrançais

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek