Navigointipolku

Festivaalien juhlaa - 01/08/2011

Yleisö on keskittynyt kuuntelemaan kahta kitaransoittajaa. © EU

Euroopan kesä on festivaalien aikaa ja tarjoaa mahdollisuuden nauttia monipuolisesta ja hienosta kulttuuritarjonnasta. Laajasta kirjosta voi valita niin klassista ja modernia musiikkia, teatteria ja valokuvausta kuin nukketeatteriakin.

Espanjalaisessa Torroella de Montgrín kaupungissa juhlistetaan elokuussa Katalonian rikasta musiikkiperinnettä. Kaupungissa järjestetään klassisen musiikin konsertteja Englishespañol läpi kuukauden.

Espanjassa kannattaa käydä myös Santanderin kansainvälisellä taide- ja kulttuurifestivaalilla Englishespañolfrançais, jossa on tarjolla niin klassista kuin avantgardistista tyyliä. Kaupungissa järjestetään musiikki-, tanssi- ja teatteriesityksiä sekä solistikonsertteja elokuussa.

Festivaalien ystävien kannattaa lisäksi pysähtyä Wienissä, missä on käynnissä Euroopan suurin nykytanssifestivaali DeutschEnglish 14. elokuuta saakka.

Slovenian pääkaupungista Ljubljanasta löytyy erilaista ohjelmaa, kuten kansainvälistä musiikkia Englishslovenščina , tanssia, katuteatteria ja taidenäyttelyitä yli kahden kuukauden ajan 7. syyskuuta asti. Vierailijat voivat nauttia yhtenä iltana klassisen musiikin Liszt-konsertista ja käydä muutamaa päivää myöhemmin katsomassa Hair-musikaalin.

Belgiassa kannattaa vierailla Vallonian klassisen musiikin festivaalilla français . Eri kaupungeissa järjestetään konsertteja 16. lokakuuta saakka.

Valokuvauksen ystäville on tarjolla valokuvafestivaali Englishfrançais Ranskan Arlesissa. Tuhansia kuvia on näytteillä elokuusta syyskuun 18. päivään saakka.

Mikäli älynystyröitä vaativa tapahtuma kiinnostaa, kannattaa kokeilla Italian Modenan filosofiafestivaalia italiano . Ajattelijat ympäri maailman haastavat toinen toisensa 200 tapahtumassa 16.-18. syyskuuta.

Käsinuket ja marionetit ovat pääosassa Charleville Mézièresin jokavuotisella Festival Mondial des Theatre de Marionnettes français -festivaalilla Ranskassa 16.-25. syyskuuta.

Kulttuuripääkaupungit

Tämän vuoden kulttuuripääkaupungit DeutschEnglishfrançais Turku ja Tallinna ovat vierailun arvoisia ja täynnä tapahtumia.

Tallinna painottaa keskiaikaista perintöään ja merellistä historiaansa, kun taas Turun ohjelmassa keskitytään kulttuuriin hyvinvoinnin ja ympäristön kannalta.

Tukea kulttuurille

Edellä mainitut tapahtumat ovat vain osa Euroopassa järjestettävistä festivaaleista ja kulttuuritapahtumista. Monet hankkeet saavat rahoitusta EU:n kulttuuri- ja mediaohjelmista, joilla edistetään kulttuurienvälistä vuoropuhelua ja tuetaan taiteilijoiden ja taideteosten liikkuvuutta ympäri Eurooppaa.

Lisätietoa eri tapahtumista European Festivals Association -sivustolta Englishfrançais
Lisätietoa EU:n kulttuuriperintöohjelmista DeutschEnglishfrançais

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä