Διαδρομή πλοήγησης

Πολιτιστική πανδαισία - 01/08/2011

Ακροατήριο παρακολουθεί συναυλία © EU

Κλασική και σύγχρονη μουσική, θέατρο, φωτογραφία, μαριονέτες: το καλοκαίρι στην Ευρώπη είναι γεμάτο εκδηλώσεις που δίνουν σε όλους την ευκαιρία να απολαύσουν τις καλύτερες πολιτιστικές δημιουργίες.

Τον Αύγουστο τιμάται στην πόλη Torroella de Montgrí η πλούσια μουσική παράδοση της Καταλωνίας. Στην ισπανική αυτή πόλη διοργανώνονται όλο τον μήνα συναυλίες κλασικής μουσικής Englishespañol .

Στην Ισπανία επίσης, μη χάσετε το διεθνές φεστιβάλ τεχνών και πολιτισμού Englishespañolfrançais στην πόλη Santander, το οποίο συνδυάζει την παράδοση με την πρωτοπορία. Όλο τον Αύγουστο, η πόλη φιλοξενεί μουσικές, χορευτικές και θεατρικές εκδηλώσεις.

Ένας άλλος σημαντικός πολιτιστικός προορισμός είναι η Βιέννη, όπου διοργανώνεται το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό φεστιβάλ σύγχρονου χορού DeutschEnglish μέχρι τις 14 Αυγούστου.

Παράλληλα, στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λουμπλιάνα, διοργανώνονται για δύο μήνες, και μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, πολυάριθμες εκδηλώσεις διεθνούς μουσικής Englishslovenščina , χορού και θεάτρου του δρόμου, καθώς και εκθέσεις τέχνης. Οι επισκέπτες μπορούν το ένα βράδυ να παρακολουθήσουν συναυλία κλασικής μουσικής Λιστ και λίγες ημέρες αργότερα να δουν το ροκ μιούζικαλ "Hair".

Αν βρίσκεστε στο Βέλγιο, ενημερωθείτε για το φεστιβάλ κλασικής μουσικής français της Βαλονίας, το οποίο πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις μέχρι τις 16 Οκωβρίου.

Οι φανατικοί της φωτογραφίας θα πρέπει να επισκεφθούν το ετήσιο φεστιβάλ φωτογραφίας Englishfrançais στην Αρλ της Γαλλίας, όπου εκτίθενται χιλιάδες φωτογραφίες όλον τον Αύγουστο και μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.

Αν επιθυμείτε κάτι πιο εγκεφαλικό μπορείτε να παρακολουθήσετε το φεστιβάλ φιλοσοφίας italiano στη Μόντενα. Στην ιταλική αυτή πόλη, στοχαστές απ΄ όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν σε 200 εκδηλώσεις, από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Στην γαλλική πόλη Charleville-Mézières διοργανώνεται το ετήσιο διεθνές φεστιβάλ θεάτρου μαριονέτας français , από τις 16 έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Πολιτιστικές πρωτεύουσες

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τις πρωτεύουσες Τάλιν της Εσθονίας και Τούρκου της Φινλαδίας: οι δύο αυτές ευρωπαϊκές πολιτιστικές πρωτεύουσες DeutschEnglishfrançais για φέτος έχουν προγραμματίσει πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το Τάλιν προβάλλει τη μεσαιωνική κληρονομιά του καθώς και το θαλάσσιο παρελθόν του, ενώ το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Τούρκου εστιάζει στη σημασία του πολιτισμού για την ευζωΐα και το περιβάλλον.

Στήριξη του πολιτισμού

Οι παραπάνω πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι μερικά μόνο παραδείγματα του τί συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Πολλές από τις εκδηλώσεις αυτές χρηματοδοτούνται από προγράμματα της ΕΕ για τον πολιτισμό και τα μέσα επικοινωνίας, τα οποία συμβάλλουν στην προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και στην κινητικότητα των καλλιτεχνών και της καλλιτεχνικής δημιουργίας σε όλη την Ευρώπη.

Βρείτε περισσότερες εκδηλώσεις στην Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ Englishfrançais
Περισσότερα για τα πολιτιστικά προγράμματα στην ΕΕ DeutschEnglishfrançais

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι