Sti

Kulturfest viser det bedste fra Europa - 18/02/2011

Klassiske musikere på scenen © EU

En kunst- og kulturkonference i Bruxelles sætter spot på en række projekter, der med støtte fra EU skal få kunsten ud til et bredere publikum.

"Frem for at være en militær alliance eller økonomisk enhed skal Europa være et kulturelt fællesskab ..."

Her næsten 50 efter at EU's grundlægger, Robert Schuman, sagde disse ord, forsøger Europa-Kommissionen nu at gøre dem til virkelighed. Årets udgave af konferencen kultur i bevægelse English samlede 600 deltagere fra hele Europa til en debat om EU's nuværende og fremtidige kunststøtte.

EU har i perioden 2007-2013 afsat 400 millioner euro til kunst og kultur. Pengene skal bl.a. bidrage til at få kunsten ud til folk og give så mange som muligt adgang til et bredt kulturudbud fra hele Europa.

Konferencen satte bl.a. spot på følgende EU-finansierede projekter:

Imagine 2020 - art and climate change - støtter kunstnere, som tager fat om klimaforandringerne. Projektet gennemføres af foreninger i Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Holland, Portugal, Letland, Slovenien og Kroatien.

Festival d'art lyrique d'Aix-en-Provence - en årlig opera- og musikfestival, der får støtte til nye kompositioner og produktioner.

European media art network - har hjulpet 16 unge mediekunstnere med at lave eksperimentalfilm og lyd- og computerværker. Projektet gennemføres af institutioner i Tyskland, Storbritannien, Holland og Bulgarien. Et arrangement tiltrak for nylig 11 000 besøgende.

Diversidad urban forum - Music across borders - fokuserer på gadekunst og tæller organisationer fra Belgien, Italien, Holland, Østrig, Spanien og Frankrig. En fire dages hiphopfestival i 2009 samlede 60 000 mennesker. Projektet har resulteret i et fælles hiphopalbum og lancerer nu en digital musikplatform, en gadekunstturné og en graffitiudstilling.

Hvert år finansierer EU desuden oversættelser til andre sprog af hundredvis af europæiske forfattere. Der gives også tilskud til kulturfestivaler og -priser for moderne arkitektur DeutschEnglishfrançais , kulturarv DeutschEnglishfrançais , litteratur DeutschEnglishfrançais , popmusik DeutschEnglishfrançais og Europas kulturbyer DeutschEnglishfrançais .

EU's kunst- og kultursektor tegner sig for rundt regnet 3 % af EU's økonomi.

EU's kulturprogram 2007-2013 DeutschEnglishfrançais

Projekter vist på konferencen English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links