Navigációs útvonal

Forgatás indul! - 11/02/2011

Uniós színekben pompázó filmtekercs © EU

Február 10. és 20. között huszonkét olyan film vetítésére kerül sor a berlini filmfesztiválon, amelyek uniós társfinanszírozással készültek. Az eseményen a Bizottság bemutatja MEDIA Mundus nevű új programját.

Mi a közös a Piaf, a Gettómilliomos és a Pénzhamisítók című filmekben? Mindhárom európai film nagy sikert aratott, Oscar-díjat nyert - és uniós támogatással készült.

Az Unió jelentős összeggel segíti az európai filmipart: 2007 és 2013 között 755 millió eurót fordít e célra a MEDIA Englishfrançais programon keresztül. Az Unió támogatását immár Európa határain túlra kívánja terjeszteni a MEDIA Mundus DeutschEnglishfrançais nevű új program révén, amely nemzetközi együttműködésre serkent az audiovizuális ágazatban.

A három évre vetítve 15 millió eurós költségvetésű MEDIA Mundus program a nemzetközi piacokat szeretné megnyitni az európai filmek előtt, azáltal, hogy javítja az európai alkotások terjesztését és forgalmazását a világban, csakúgy mint a külföldi filmekét Európában. A program céljai közé tartozik az, hogy bővítse a nézők rendelkezésére álló választékot, serkentse a kulturális sokféleséget és javítsa az európai audiovizuális ágazat versenyképességét.

Az új program emellett támogatni kívánja az európai és a nem európai szakembereket abban, hogy élni tudjanak a technológia újításokban, például a digitális moziban, a lekérhető videofilmekben és a digitális televíziózásban rejlő lehetőségekkel, amelyek fellendítik az audiovizuális művek iránti keresletet.

A MEDIA Mundus által támogatott projekteknek elő kell segíteniük a szakemberek közötti nemzetközi hálózatépítést. A program keretében kiválasztott első 34 projektet az oktatásért és a kultúráért felelős európai biztos mutatta be a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon English .

Ezek egyike a PUENTES projekt, amely európai és dél-amerikai producerek találkozására alkalmat adó műhelybeszélgetéseket szervez. A TAP nevű projekt pedig képzéseket kínál az európai, kanadai és amerikai független filmek producerei számára.

A kiválasztott projektek 14 000 és 1 millió euró közötti támogatásban részesültek. 2011 második félévében újabb pályázati felhívás közzételére kerül sor.

A MEDIA programokról bővebben Englishfrançais

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek