Sti

Klar til optagelse! - 11/02/2011

Blå filmstrimmel med EU-stjerner på © EU

EU har skudt penge i 22 af de film, der deltager i den internationale filmfestival i Berlin (Berlinalen) den 10.-20. februar. Kommissionen lancerer sit nye MEDIA Mundus-program på festivalen.

Hvad har de tre europæiske film "Spurven", "Slumdog Millionaire" og "Forfalskerne" til fælles? De har alle haft stor succes og vundet Oscarstatuetter - samt ikke mindst fået støtte fra EU.

EU giver en rundhåndet støtte til den europæiske filmindustri: fra 2007-2013 er der afsat 755 millioner euro under MEDIA-programmet Englishfrançais . Nu vil EU udvide støtten til lande uden for Europas grænser ved hjælp af et nyt program, MEDIA Mundus DeutschEnglishfrançais, der skal styrke det internationale filmsamarbejde.

MEDIA Mundus har et treårigt budget på 15 millioner euro. Pengene skal sikre europæiske film en mere fremtrædende plads på det internationale marked. Samtidig vil man forbedre distributionen og udbredelsen af europæiske værker i andre lande og af udenlandske film i Europa. Formålet er på en og samme gang at give biografgængerne et større udvalg, støtte den kulturelle mangfoldighed og gøre den europæiske filmindustri mere konkurrencedygtig.

EU's nye program skal også hjælpe filmfolk i EU og andre lande med at udnytte de nye teknologiske muligheder. Der kan være tale om digital filmteknologi, video-on-demand og internet-tv, der stimulerer efterspørgslen efter av-indhold.

MEDIA Mundus finansierer projekter, der skaber internationale samarbejdsnetværk mellem filmfolk. På Berlinalen English præsenterer EU's kommissær for uddannelse og kultur de første 34 projekter, der er udvalgt til at få støtte.

Blandt de udvalgte projekter er PUENTES, som afholder workshops for europæiske og sydamerikanske producenter. Et andet er TAP, som tilbyder uddannelse til uafhængige europæiske, canadiske og amerikanske producenter.

De udvalgte projekter får mellem 14 000 euro og en million euro i støtte. I anden halvdel af 2011 starter en ny runde med indkaldelse af forslag.

Læs mere om MEDIA-programmerne Englishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links