Navigacijska pot

Z glasbo prek meja - 21/01/2011

Zmagovalci leta 2011 skupaj z Joolsom Hollandom in Katie Melua © EU

Z nagrado EBBA za sodobno popularno glasbo so nagradili nekatere najobetavnejše evropske glasbene skupine.

Evropska nagrada EBBA English je priznanje za glasbeno različnost Evrope ter za solistične in skupinske izvajalce, katerih glasba je popularna tudi zunaj njihovih držav.

Zmagovalce izberejo glede na število prodanih albumov, število predvajanj pesmi doma in v tujini, nastope v živo in popularnost na evropskih glasbenih festivalih. Letos so bili nagrajeni glasbeni (pop, rock) in plesni izvajalci iz Nemčije, Danske, Francije, Norveške, Romunije, Avstrije, Velike Britanije, Švedske, Nizozemske in Belgije.

Posebno nagrado občinstva, ki so jo izglasovali glasbeni ljubitelji iz vse Evrope, je prejela nemška skupina Baseballs za retro izvedbo pesmi Chasing Cars skupine Snow Patrol.

Slovesna podelitev nagrad 12. januarja je potekala na največjem letošnjem glasbenem dogodku, festivalu Eurosonic Noorderslag na Nizozemskem. Vodil jo je Jools Holland, priznani glasbenik in televizijska osebnost.

Na prireditvi je nastopilo tudi nekaj zmagovalcev, ki se jim je pridružila bivša zmagovalka in danes uveljavljena pevka Katie Melua. Nagrado EBBA so prejele tudi nekatere druge znane skupine: Fratellis, Damien Rice in The Thrills.

‎EU podpira nagrado EBBA s finančnimi sredstvi iz programa Kultura DeutschEnglishfrançais .

Več o evropski nagradi EBBA DeutschEnglishfrançais

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave