Cale de navigare

Noile fenomene muzicale ale scenei europene - 21/01/2011

Câştigătorii ediţiei 2011, alături de Jools Holland şi Katie Melua © UE

Premiile European Border Breakers sunt acordate artiştilor cu cele mai bine vândute albume din Uniunea Europeană.

Premiile European Border Breakers English aduc în prim-plan diversitatea muzicală europeană. Reprezintă o distincţie acordată artiştilor solo sau grupurilor muzicale care se bucură de succes în afara ţării lor.

Criteriile care stau la baza desemnării câştigătorilor sunt numărul albumelor vândute şi timpul de difuzare pe postul de radio din ţară şi din străinătate, amploarea spectacolelor live şi popularitatea de care se bucură în cadrul festivalurilor muzicale din Europa. În acest an, premiile European Border Breakers au fost decernate unor artişti pop, rock şi dance din Germania, Danemarca, Franţa, Norvegia, România, Austria, Marea Britanie, Suedia, Olanda şi Belgia.

Inna a fost premiată la European Border Breakers` Awards 2011. Artista româncă se bucură de o mare popularitate peste hotare, piesele sale ocupând primele poziţii în clasamentele de specialitate. În 2009, Inna a obţinut, printre altele, şi un trofeu la premiile MTV Europe Music Awards, la categoria "Cel mai bun interpret român".

Premiul publicului, decernat în urma unui sondaj efectuat în rândul fanilor din toată Europa, i-a revenit grupului german Baseballs, pentru adaptarea retro a celebrei melodii "Chasing Cars" a grupului Snow Patrol.

Ceremonia de decernare a premiilor European Border Breakers, care a avut loc în data de 12 ianuarie 2011, a dat startul celui mai important eveniment muzical al anului, Festivalul Eurosonic Noorderslag din Olanda, prezentat de Jools Holland, cunoscut muzician şi om de televiziune.

Katie Melua, câştigătoarea unei ediţii anterioare, a fost o apariţie mult aşteptată. Alături de Inna, printre laureaţii premiilor European Border Breakers 2011 se mai numără şi Fratellis, Damien Rice şi The Thrills.

UE contribuie la finanţarea European Border Breakers` Awards prin programul Cultură DeutschEnglishfrançais .

Mai multe despre European Border Breakers DeutschEnglishfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile